TBMM'nin vergi borçlularına yönelik gerçekleştirdiği önemli adımlardan olan 'torba yasa'dan yüz binlerce kişi yararlandı. Borçlarını taksitlendiren ya da yapılan indirimlerle peşin ödeyenler arasında işverenler de vardı. Ankara İş-Kur Müdürlüğü çıkardığı tabloyla 'torba yasa'nın olumlu yanlarını gözler önüne serdi. Devletin teşvik primi katkısıyla 2010 Aralık ayı itibariyle kayıtlı iş gücünün 90 bin 454 olduğu Ankara'da, 'torba yasa'nın son günü olan 2011 Haziranı'ndan sonra kayıtlı iş gücü 112 bin 32 kişiye çıktı. Kayıtlı işsiz ise 80 bin 522'den 95 bin 563 kişiye ulaştı.

İş-Kur İl Müdürü Talip Altuğ, 6111 sayılı yasa ile işverenlere yönelik pek çok dalda yeni teşvik ya da prim desteği getirildiğini belirterek, "Bu teşvik ya da desteklerden biri yeni işçi alımlarında işverenlere sağlanan sigorta primlerini kapsayan destek, bir diğeri de işsizlik sigortasına getirilen yenilikler." dedi.

İşverenlerin prim desteğinden faydalanma şartlarıyla ilgili hususlara değinen Altuğ, 6111 sayılı yasanın işverenlere getirdiği yeniliklerden birinin de işçi alımlarında sağlanan prim desteği olduğuna işaret etti. 31 Aralık 2015 tarihine kadar işi alınan her bir sigortala için geçerli olmak üzere 1 Mart 2011 tarihinden itibaren özel sektör işverenlerince işe alınan ve fiilen çalıştırılanların işe alındıkları tarihten önceki 6 aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu'na verilen prim ile hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olması gerekiyordu. Böylece teşvikten yararlanmak için işverenlerin yeni işçi almak için mevcut işçilerin çıkarılmaması ve bunlara ilave yapılmasıyla işsizlik sigortası fonundan yararlanması imkanı getirildi.


Cihan