(İHA) - 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun yada halk arasında bilinen adıyla ‘Torba Yasa’ hükümlerine göre borçlarını yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde 15 Haziran 2012 tarihi itibariyle ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal edenler vadesi geçmiş tutarlarını 31 Ekim 2012 tarihine kadar geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri halinde anılan kanun hükümlerinden yararlanmaya devam edebileceklerini hatırlatan Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa,

“6111 sayılı Torba Yasanın uzatması olan 6322 sayılı Kanunla verilen bu haktan yararlanma süresi 31 Ekim 2012 Çarşamba günü mesai saati bitiminde sona ermektedir.

Bilindiği üzere 6111 sayılı Torba Yasa hükümlerine göre borçların ödenmesi halinde vergi cezası, gecikme faizi ve gecikme zammı gibi bir kısım fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilmektedir.

Yapılandırılan taksitleri süresinde ödemeyerek tecilin ihlal edilmesi durumunda ise tahsilinden vazgeçilen bu miktarların da ödenmesi gerekmektedir.

Başka bir deyişle Torba Yasa hükümlerinin ihlal edilmesi halinde borç durumunda artış meydana gelecektir.

Öte yandan vadesi geçmiş borçlar muacceliyet kazanacak olup Vergi Daireleri tarafından cebri icra ve haciz işlemleri yapılacaktır.

Bu nedenlerle, değerli mükelleflerimizin bu haktan yararlanmalarının son derece menfaatlerine olduğunu hatırlatır, mükelleflerimize hayırlı işler ve bol kazançlar dilerim” dedi.