Zorunlu trafik sigortasına yüzde 140 oranındaki zamlar vatandaşı isyan ettirince, Hazine Müsteşarlığı önce sigorta şirketlerinin maliyetlerini aşağı çekecek düzenlemeler yaptı.

EN AZ YÜZDE 10 İNDİRİM İSTEDİ

Son olarak hafta başında en çok trafik poliçesi kesen, yani en fazla sigorta yapan 10 şirketin genel müdürünü Ankara’ya çağıran Hazine, primlerin en az yüzde 10 indirilmesini istedi. 

Habertürk'ün haberine göre, Hazine, eğer 15 Ağustos’a kadar fiyat indirimleri gerçekleşmez ise fiyatların kendileri tarafından sabit olarak belirleneceği sisteme geçileceğini genel müdürlere iletti. 

SERMAYE ŞARTI

Fiyatların aşağı çekilmesine karşın ise sigorta şirketlerinin sermayelerinin eriyip sermaye yetersizliğine düşmemesi ve yeni sermaye konulması zorunluluğu doğmaması için trafik için ayrılan sermaye karşılığı aşağı çekilecek. Halen yapılan her 100 liralık sigorta karşılığında şirketler 18 lira sermaye ayırmak zorunda. Şimdi şirketler ve Hazine yeni sermaye karşılığı şartı üzerinde çalışıyor. Sigorta şirketlerinin sermaye şartının da fiyat indirimi kadar aşağı çekilmesi isteği olduğu öğrenildi.