Bir bankadan tüketici kredisi kullanan Mustafa Bülent Cıncık, 2 Mayıs'ta, İlçe Tüketici Hakem Heyetine başvurarak, 993 TL'lik dosya masrafına itiraz etti. Cıncık'ın müracaatını değerlendiren heyet, bankanın yasal faizle birlikte bin 100 lira ödemesine karar verdi. Asliye Hukuk Mahkemesi de bankanın yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Dosya masrafı kesintisinin iadesini bekleyen Cıncık, bir süre sonra ödeme yapmadığını iddia ettiği bankaya İcra Müdürlüğünden haciz kararı aldırdı.

Bu sabah, haciz işlemi için icra görevlileriyle banka şubesine giden Cıncık, paranın 2 gün önce hesabına yatırıldığını öğrenince şaşırdı.

Cıncık, yaptığı açıklamada, bankaların kendi alacaklarına gösterdikleri duyarlılığı hukuki bir sürecin sonunda oluşan borçlarına karşı göstermediğini ileri sürdü.

Bankanın ödemeye duyarsız kaldığını savunan Cıncık, "Alacağımın tahsili için kanuni bir hakkımı kullandım. Bankaya hacze geldik ancak bankanın parayı 16 Temmuz'da hesabıma parayı yatırdığını öğrendik. İcra Müdürlüğünün bundan haberi olmamış" diye konuştu.



AA