Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB+" ve not görünümünü ise "negatif" olarak teyit etti, yerel para cinsinden kredi notunu ise "BBB"den "BBB-"ye indirdi.
      
S&P'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB+" seviyesinde korunduğu belirtildi. Kuruluş, teyit kararına gerekçe olarak hükümetin düşük kamu borcu ile dirençli ihracatı gösterdi.
      
Kuruluş, öte yandan Türkiye'nin yerel para cinsinden kredi notunu "BBB"den "BBB-"ye çekerken, bunun Türkiye Cumhuriyet merkez bankası'nın (TCMB) bağımsızlığına yönelik zorlukları yansıttığını bildirdi.
      
Açıklamada, Türkiye'nin hem yabancı hem de yerli para cinsinden not görünümlerinin "negatif" olarak korunduğu belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:
      
"Yerli ve yabancı para cinsinden kredi notu görünümleri, belirsiz büyüme beklentileri ve kurumsal güçler ayrılığına yönelik süregelen baskılar nedeniyle negatifte kalmaya devam ediyor."