Ankara İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Akca, dünya iş güvenliği endeksinde Türkiye'nin 80. sırada yer aldığını belirterek, "2009 yılında gerçekleşen 64 binden fazla iş kazasında bin 171 kişi hayatını kaybetti. Kazalar gerçekleştiğinde konuyu gündeme taşımak yerine iş sağlığı ve güvenliği konusunda sorun yaşamadan gerekli eğitim ve tedbirlerin alınması doğru olandır" dedi.
ANKİSAD Başkanı Akca yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 11 Eylül'de 19. Dünya İş Güvenliği Kongre ve Fuarı'na ev sahipliği yapmaya hazırlandığını belirterek, tüm girişimcileri ve iş dünyası derneklerini bu önemli kongreye katılmaya davet etti.
Akca, Türkiye'de alınan tüm önlemlere karşın 2000-2009 yılları arasında 784 bin iş kazasında 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Akca, "Bu kayıplarda 25-29 yaş grubunda bulunanlar ağırlıkta yer aldı. Girişimci gençlerin özellikle bu rakamların ışığında 11 Eylül'de Türkiye'de gerçekleşecek olan "19. Dünya İş Güvenliği Kongre ve Fuarı'na katılmasını öneriyoruz. Dünyada konusunda uzman katılımcıların yer alacağı kongrede iş güvenliği ve iş sağlığı konuları masaya yatırılacak, başarılı bir girişimcinin bu konulara vakıf olması gerekir, yeni girişimciler ve girişimci olmak isteyen her üniversite öğrencisinin bu kongreden faydalanmasını tavsiye ediyoruz" dedi.
Akca Uluslararası İş Örgütü (ILO) verilerine göre dünya iş güvenliği endeksinde Türkiye'nin 80. sırada yer aldığını belirterek, "2009 yılında gerçekleşen 64 binden fazla iş kazasında bin 171 kişi hayatını kaybetti. Kazalar gerçekleştiğinde konuyu gündeme taşımak yerine iş sağlığı ve güvenliği konusunda sorun yaşamadan gerekli eğitim ve tedbirlerin alınması doğru olandır" dedi.(ANKA)
(BRŞ/ORH)