Resmi Gazete'de "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Romanya Hükümeti Arasında Denizcilik Anlaşması"nın onaylanmasına ilişkin karar yayımlandı. 3 Mart 2008 tarihinde Bükreş'te imzalanan ve 17 Kasım 2011 tarihli ve 6249 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Romanya Hükümeti Arasında Denizcilik Anlaşması"nın onaylanması, Dışişleri Bakanlığının 2 Aralık 2011 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 5 Aralık 2011 tarihinde kararlaştırıldı.
İki devlet arasında deniz taşımacılığı alanında ikili ilişkileri düzenlemek ve geliştirmeyi amaçlayan anlaşma aynı zamanda şu hususları amaçlamakta:
"Seyrüsefer koordinasyonu in iyi şekilde sağlamak, denizcilik faaliyetlerini normal gelişimine zarar verecek herhangi bir fiilden kaçınmak. İki devlet arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin genel gelişimini ilerletmek. Deniz taşımacılığı alanında modern teknolojilerin değişimini teşvik etmek."
Anlaşma hükümleri yabancı gemilerin girişine açık olmayan limanlarda uygulanmayacak.
Her bir Akit Tarafın Devleti, mütekabiliyet şartı ile diğer Akit Taraf Devletinin gemilerine limanlarına serbest giriş rıhtımlarının tahsis edilmesi, yükleme veya boşaltma. Gemiden gemiye nakil, yolcu indirme bindirme amacıyla liman hizmetlerinin tamamının kullanılması, konularında seyrüsefere ilişkin mevcut bütün hizmetler kullanılarak uluslararası deniz taşımacılığında çalışan kendi gemilerine uygulandığı muamelenin aynısı uygulanacak.(ANKA)