LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, bugüne kadar KKTC'nin en büyük destekçisinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyledi.

Nami, İstanbul Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu heyeti ve KKTC İş Adamları Derneği yetkililerini makamında kabul etti.

Kabulde konuşan Bakan Nami, "Türkiye ve KKTC birbirinden ayrılmaz iki kardeş gibi. Bugüne kadar KKTC'nin en büyük destekçisi Türkiye Cumhuriyeti oldu." dedi.

Kıbrıs Türk halkının bugüne büyük mücadeleler vererek geldiğine işaret eden Nami, bugün mücadelenin ekonomi üzerinden devam ettiğine dikkati çekti.

- "Türkiye, KKTC'nin dünyaya açılan kapısı"

Özdil Nami, Türkiye'nin KKTC'nin dünyaya açılan kapısı olduğunu belirterek, Türkiye'deki iş adamlarıyla, KKTC'deki iş adamlarını bir araya getirmenin ve bu güçle hareket etmeklerini sağlamanın öncelikli görevleri olduğunu kaydetti.

Kıbrıs sorununa çözüm çabalarının sonuçsuz kaldığına da değinen Nami, rekabet içinde olunan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve AB gerçekliğinin ortada olduğunu, Kıbrıs Türk piyasası ve iş adamlarının o ortamlarda da ayakta durabilmesini sağlamanın önemine işaret etti.