İşte dev bir proje daha...
 
Aydın'da kurulacak doğalgaz çevrim santrali için Doğanlar Yatırım Holding ile Güney Kore'li Kosep şirketi anlaştı.
 
Projenin imza törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.
 
Bakan Yıldırım, Türkiye'nin son 10 yılda ulaştırma ve enerjiye 200 milyar dolarlık yatırım yaptığını açıkladı.
 
Dünya ülkelerinin ekonomik krizle uğraştığı bir dönemde Türkiye'nin dev yatırımları hayata geçirdiğini de hatırlatan Binali Yıldırım enerjide en az iki kat daha yatırıma ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
 
Bakan Yıldırım;
 
'' Ortadoğu'daki petrolün Kafkaslar'daki Rusya'daki doğalgazın Avrupa'ya diğer noktalara ulaştırılası Türkiye'nin içinde olacağı bir yapıyla gerçekleşecektir. Tanap'ta Şahdeniz'de BTC'de çok önemli adımlar atılmıştır.
 
Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, uluslararası yatırmaların önemine de dikkat çekti.
 
''Türkiye'nin bilinmeyen enerji kaynağı çok. Sadece 2 bin km karelik alanda yeraltı tektonik yapısı Türkiye'nin bugünkü enerji ihtiyacını karşılayacak potansiyelde olduğunu bilmenizi isterim Teknolojinin gelişmesiyle bu kaynaklar da ortaya çıkacak. O bakımdan uluslararası işbirliğine önem veriyoruz.''
 
Aydın'ın Büyükefe ilçesine kurulacak 175 milyon dolarlık doğal gaz çevrim santralinin devreye girmesiyle birlikte 141 megawatt'lık bir enerji üretimi ekonomiye kazandırılacak.
 
Güney Koreli Kosep firması daha önce Mersin Akkuyu ve Sinop Nükleer Santralleri için teklif vermiş ancak hazine garantisi istediği için Türkiye teklifi karşılıksız bırakmıştı