Türkiye ‘nin kurabiye üretiminde  pazar lideri olan ve KAHKECİZADE markasıyla  bilinen Hsn Satış Pazarlama Gıda şirketi adına vekilleri  Avukat Şevket Çelik ve Avukat İpek Güvenç  vasıtasıyla İstanbul Anadolu 21.Asliye Ticaret  Mahkemesine başvurarak  İflasın ertelenmesi talebi yapıldı.
 
Mahkeme  2013/ 4 Esas dosyasından iflas erteleme talebini  kabul ederek şirket aleyhine 6183 sayılı kanundan kaynaklanan Vergi ve S.G.K borçları dahil tüm icra –iflas, tahliye  haciz ve muhafaza işlemlerinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar vererek şirketin yönetimine denetçi kayyum atadı.
 
Kurabiye sektöründen tanınan ve bilinen eski markalardan  olan Kahkecizade kurabiyeleri  halen Düzce  Kaynaşlı'da 4200 metrekare kapalı alana sahip fabrikada üretim yapıyor. Toplam 200’e yakın işçinin çalıştığı fabrikada yıllık 4 milyon kg üretim yapılıyor. 36 milyon TL satış cirosuna sahip Kahkecizade kurabiyelerinin Türkiye genelinde  150 bayisi bulunuyor
 
Şirketin mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, özellikle Kahkecizade markasının eski  sahiplerinden kalan borçlarının tasfiyesi  nedeniyle şirketin nakit akışının bozulduğu ve tedarikçelere 10 milyon TL civarında borçlu olduğu,  şirketin 2 yıllık bir erteleme sürecinde iflas ertelemeden çıkacağı  dilekçe de ifade edildi.
 

Patronlardunyasi.com