İSTANBUL (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "(Seyahat acentaları temsilcilerine) 46 yıllık TÜRSAB tarihinin 18 yılını benimle geçirdiniz. Ben size hizmet etmekten gurur duydum. Her zaman da gurur duyacağım. Sağ olun, var olun." dedi.

TÜRSAB'ın 23. Olağan Genel Kurulu, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı. Genel Kurul'da İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TÜRSAB yönetiminin icraatlarını anlatan video gösterimi yapıldı.

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, üniversite olan TÜRSAB'dan öğrenilecek çok şey bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"46 yıllık TÜRSAB tarihinin 18 yılını benimle geçirdiniz. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne herkes gibi benim de borcum vardı. Borcumu ödemeye çalıştım. Borcumu öderken öğretmeye çalıştım. Bildiklerimi anlatmaya çalıştım. Çıraklık, talebelik, ustalık dönemlerini bitirdik. Ben size hizmet etmekten gurur duydum. Her zaman da gurur duyacağım. Sağ olun, var olun. Burası hizmet kuruluşu olan, Türkiye'nin stratejik sektörü konumunda bulunan, turizm sektörünün çok değerli mensuplarının bulunduğu bir yer. Dikkatli, ölçülü olmamız lazım."

Ulusoy, 1999 yılında Topkapı, Ayasofya'daki müze fiyatlarının 17 dolar olduğunu belirterek, "2009 yılına kadar acenta indirimlerinden faydalandık. 2 defa zam yapıldı ve ihaleye çıkıldı. Çıkılan ihale 1 milyar 134 milyon dolardı. TÜRSAB'a, teşkilata güvenerek ihaleye girip ihaleyi aldık." şeklinde konuştu.

TÜRSAB Başkan adayı Emin Çakmak da "Hür iradenizle çıkıp oyunuzu gizli bir şekilde kullanıp, 25 Şubat sonrası kazanacak taraf en azından bir önceki yönetimden arkadaşları davet edip hesap sorabilme hakkını vermiş olsun." dedi.

TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya ise TÜRSAB'a uzun yıllar hizmet veren Başaran Ulusoy'u uğurladıklarını ifade ederek, "Ben isterdim ki herkese eşit mesafede dursun. Hepimize saygı, sevgi aşılasın." diye konuştu.


- Tartışmalar yaşandı


Bu arada, Genel Kurul'da, zaman zaman tartışmalar yaşandı.

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Genel Kurul'da, görev yaptıkları döneme ilişkin çalışmaları anlatırken, başkan adayı Firuz Bağlıkaya'yı eleştirerek birlikte yönetimde bulunduklarını söyledi. Ulusoy'un konuşması sözlü sataşmalar nedeniyle zaman zaman kesildi. Firuz Bağlıkaya'nın konuşması sırasında da tartışmalar yaşandı.

2 gün sürecek TÜRSAB Olağan Genel Kurulu'nda, başkanlık seçimleri için oylama yarın gerçekleştirilecek.