İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) "Bu Gençlikte İŞ Var!" isimli iş fikri yarışması, Elazığ'da gençlerle girişimcileri buluşturdu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, TÜSİAD tarafından 2011 yılından beri düzenlenen yarışma için gençler ve girişimciler, Fırat Üniversitesi ve Fırat Teknokent'in ev sahipliğinde bir araya geldi.

Önceki yıllarda en çok başvuru alınan illerden biri olan Elazığ'da yarışmanın başvuru süreci profesyoneller tarafından anlatıldı, başarılı girişimciler deneyimlerini aktardı.

Elazığ buluşmasının açılışında konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden itibaren teknolojik girişimciliği öncelikli hedef olarak ele aldık. Bu konuda üniversitemizi ülke genelinde önde gelen bir üniversite haline getirdik." ifadelerini kullandı.

Gençleri girişimciliğe davet eden Demirdağ, öğrencilerin girişimcilikle tanışması ve ilgi duyması amacıyla birçok çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti ve bu çalışmalardan bahsetti.


- "Elazığ en çok başvuru aldığımız illerin başında"


TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Çalışma Grubu Başkanı Bedii Can Yücaoğlu, yarışmanın yeni döneminde, Türkiye'nin farklı şehirlerine girişimciliği yayma hedefiyle yola çıktıklarını ve daha önce İzmir ve Kayseri'de gençlerle buluştuklarını bildirdi.

Gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde yenilikçiliği teşvik etmek ve girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunmayı amaçladıklarını aktaran Yücaoğlu, "Elazığ en fazla başvuru aldığımız illerin başında geliyor. Fırat Üniversitesi'nin Türkiye'nin girişimcilik ekosistemi için önemli bir potansiyel olduğuna bunda da akademisyenlerin ve Teknokent'in büyük etkisi olduğuna inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Çalışmaları Bölümü Kıdemli Sorumlusu Seda Köknel'in yaptığı girişimcilik paneli gerçekleştirildi.