Abdestinden şüphesinin olmadığını belirten Ağaoğlu, "Bundan sonra daha çok çalışacağım. Günde 6 saat uyuyorsam bunu dörde düşüreceğim" dedi. Gözaltı sürecinden hemen önce Yeniköy'deki arazisine otel yapılması için Araplar'la görüştüklerini söyleyen Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Operasyonun olduğu gün için randevulaştık. Türkiye'nin en prestijli otellerinden biri için her türlü anlaşma yapılmıştı. İş sadece küçük detayların halledilmesi ve imza aşamasındaydı. Adamlar ne olduğunu anlamadılar, çok şaşırmışlar. Hatta gözaltına alınmadan bir gün önce arkadaşlarımla yeni bir anlaşma yapacağız diye yemek yedik, kutladık. Ortalık toz duman olunca, 157 milyon dolarlık yatırım uçtu gitti."

'BİZİ TOST YAPTILAR'

Türk ekonomisine darbe vurulduğunu söyleyen Ağaoğlu, "Bizi bu operasyonda tost yaptılar. Ama adalet ergeç tecelli edecektir. Kim haklı, kim haksız ortaya çıkacaktır. Gözaltına alınma şeklim yanlıştı. Beni çağırsalar giderdim. Bize onur kırıcı ve aşağılayıcı davrandılar" diye konuştu.

EKONOMİYE KATKIMIZI BÜTÜN DÜNYA GÖRÜYOR

Emniyete üç kişiyle birlikte 4 metrekarelik bir hücrede kaldığına dikkat çeken Ağağlu, şunları anlattı: "Hayatımda hiç bu kadar fazla uyumamıştım. Orada kaldığım zamanın büyük bölümünü uyuyarak geçirdim. Kendimi sorguladım. Binlerce kişiye ekmek veriyorum. Benim inşaatlarımdan dolayı 300'e yakın şirket iş yapıyor. Türk ekonomisine yaptığımız katkıları tüm dünya görüyor. Ama kendi kendime hep, 'Her şeyde bir hayır vardır' diyerek kaldığım yerden başladım. Bütün olan bitenleri anlamakta güçlük çekiyorum. Ama yapacak bir şey yok hayat devam ediyor."

'HUKUKA AYKIRI BİR DURUM YOK'

Ağaoğlu, gözaltına alınmasıyla ilgili şunları söyledi: "Bakırköy 46 projemizde, 18'inci maddeye göre proje planı tüm bölgeyle birlikte yapılıyor. Biz ayrı değerlendirilmesini istedik. Belediyeden cevap gelmeyince yasal hakkımızı kullanıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yaptık. Tek suçumuz işimizi takip etmek. Etmezsek belgeler bir masadan diğerine 15 günde geçiyor. Hukuka aykırı bir durum söz konusu bile değil."

BAKIRKÖY 46 PROJESİ MÜHÜRLENDİ

17 Aralı k'ta gözaltına alınıp savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılan işadamı Ali Ağaoğlu'na ait Bakırköy 46 projesi İstanbul 8'inci İdare Mahkemesi'nin kararıyla durduruldu. Mahkeme gerekçe olarak İmar Planı Tadilatı'nın yapı yoğunluğunu artırıcı ve donatı alanlarının azaltıcı yapılaşma hakkı getirdiği, plan izah raporuyla onaylanan plandaki verilerin tutarsız olmasını bildirdi. İddialara göre Ali Ağaoğlu'nun gözaltına alınma sebeplerinden biri de bu projeydi. Ali Ağaoğlu, proje ruhsatının değil, planın iptal olduğunu söyleyerek karara itiraz edeceklerini söyledi.



Sabah/Erhan Öztürk