Vedat DOĞAN 
KAYSERİ - Kurban Bayramı’nda bağış toplamak isteyen çok sayıdaki hayır kuruluşu, vakıf ve dernek, tanıtım çalışmalarına başladı. 

Türk Kızılayıtarafınan yapılan açıklamada ” Türk Kızılayıile kurbanlıklar gerçek amacına ulaşıyor. Kurban ibadettir, bağış değildir. Rabbin için namaz kıl, kurban kes (Kevser suresi 2. ayet)” ifadeleri yer aldı. 

Türk Kızılayıgeçen yıl 550 lira olan büyükbaş kurban hissesini bu yıl 675 liraya çıkarttı. Kızılay, kurban bağışlarının 3 taksitle ödenebileceğini de belirtiyor. 

Geçen yıl kurban hissesi 460 lira olan Mehmetçik Vakfı ise bu yıl hisseyi 520 lira olarak belirledi. Vakıf tarafından yapılan açıklamada, kurbanlıkların yurt içerisinden temin edildiği, kesilen kurban etlerinin bir bölümünün kesim bölgelerindeki şehit yakınları ve gazi Mehmetçik ailelerine dağıtılacağı, kalan bölümünün ise ekonomik olarak değerlendirilerek yardım planında yer alan ve halen kendisine yardım yapılan 10 bin 342 şehit ailesi, malul gazi ve engelli Mehmetçikler ile bunların çocuklarına dağıtılacağı ifade edildi. Açıklamada Mehmetçik Vakfı’nın 2012 yılında 78 bin 360 hisse kurban ihalesi gerçekleştirdigi belirtildi. 

Türk Hava Kurumu ise geçen yıl 600 lira olan kurban hissesini, bu yıl 50 lira artırarak 650 liraya yükseltti. Kimse Yok Mu Derneği de geçen yıl 500 lira olan kurban bağış bedelini bu yıl 600 liraya çıkarttı. Türkiye Diyanet Vakfı ise kurban bedelinde bir değişiklik yapmadı. Vakıf, geçen yıl 550 lira olan kurbanlık bedelinin, bu yıl yine 550 lira olacağını duyurdu. (dha)