Maliye Bakanlığı'nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.


Tebliğ'de, "Yeniden değerleme oranının, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumu'nun Üretici Fiyatları Genel Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olduğu, bu oranın Maliye Bakanlığı'nca Resmi Gazete ile ilan edildiği vurgulandı. Buna göre yeniden değerleme oranı 2012 yılı için yüzde 7.80 olarak tespit edildi. Bu oran, aynı zamanda 2012 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacak.
Bakanlar Kurulu'nun kanunların kendisine tanıdığı yetkiyi kullanmaması halinde, 2013 yılında çeşitli vergi, harç ve cezalar yüzde 7.80 oranında artacak.


10 Kasım 2012 CUMARTESİ

 Resmî Gazete
 Sayı : 28463
 
TEBLİĞ
 
Maliye Bakanlığından:

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

(SIRA NO: 419)

Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasında “Yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Üretici Fiyatları Genel Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranıdır. Bu oran Maliye Bakanlığınca Resmî Gazete ile ilan edilir.” hükmü yer almaktadır.

Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2012 yılı için % 7,80 (yedi virgül seksen) olarak tespit edilmiştir.

Bu oran, aynı zamanda 2012 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacaktır.

Öte yandan, bu konuda daha önce yayımlanmış olan tebliğler de yürürlükte bulunmaktadır.

Tebliğ olunur.