İstanbul'da düzenlenen "Türkiye'ye Yatırım TPG Perspektifi Konferansı"nda konuşan Şimşek, orta vadeli mali planın (OVP) muhtemelen bir-iki gün içinde açıklanacağını söyledi. OVP'de çok önemli yapısal reformların olduğuna işaret eden Bakan Şimşek, kayıt dışı ile mücadele konusunda da yeni bir eylem planı hazırladıklarını, bir - iki hafta içerisinde ise Başbakan Recep Erdoğan'ın genelgesi ile devreye girmesini ümit ettiklerini bildirdi.
Türkiye'nin bir vergi reformuna ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakan Şimşek, hükümet olarak çok önemli adımlar attıklarını, ancak yeterli olmadığını vurgulayarak şöyle devam etti:
"Vergi reformunu basitleştirme konusunda bir çabamız var. Önümüzdeki dönemde Gelir Vergisi ve Vergi Usul Kanunu yeniden yazılacak. Böylelikle mevzuattaki belirsizlikler minimize edilecek. Gelir İdaresi'nde de şu anda mevzuatı basitleştirme konusunda çok yoğun bir çaba var. Ben, kendi çalışanlarıma hep şunu söylemişimdir: 'Eğer mevzuatta bir gri alan varsa, ondan dolayı biz mükellefe denetim yoluyla sıkıntılar yaratıyorsak, bu asla kabul edilebilir birşey değildir.' Dönem dönem bu gündeme geliyor."
Maliye Bakanı Şimşek, cari açıkta gelinen noktanın zirve olduğunu, ekonominin daha makul bir seviyeye doğru yavaşladığını savundu. (ANKA)
(HMD/ORH)