SERKAN ŞAHİN 

Benzinin fiyatı 5 liraya dayanınca tasarrufun önemi arttı. Hal böyle olunca da otomotiv ve enerji firmaları vatandaşa nasıl tasarruf yapacağı konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Dizel ve benzinli tüm araçlarda yakıt verimliliği sağlayan çalışmalar yapan BP, Shell ve lastik üreticisi Goodyear, Ar-Ge çalışmalarında ortaya çıkan sonuçlar ışığında yakıt tasarrufuna hassas sürücülere tavsiyelerde bulundu. Temelde kurallara uygun araç kullanmanın, ani manevralardan kaçınmanın ve aracı düzenli kontrolden geçirmenin yüzde 30’a kadar yakıt tasarrufu sağladığı sonucuna varılıyor. Öncelikle sürücünün ayağını gazdan çekmesi gerekli. Çünkü aracın hızının artmasına paralel olarak yakıt tüketimi de artıyor. Aracın hızını 40 km/saat’ten 80 km/saat’e artırmak tüketimi de 2 kat artırıyor. Hızlı kalkış ve ani duruş gibi agresif sürüş tarzı yakıt tasarrufunun en büyük düşmanı. Aracı agresif kullanma, şehir içinde yüzde 5, şehirlerarası yolda ise yüzde 20-30 arasında ek yakıt tüketimine sebep oluyor.
Aracı mümkün olan en yüksek viteste kullanmak da tasarruf sağlayan önemli unsurlardan biri. Düşük viteslerde seyretmek yakıt tüketimini artıracaktır. O yüzden güvenli olduğu sürece daha yüksek vitese geçmek faydalı olacaktır. Araba hareketsiz haldeyken yani rölantide çalışırken de motorunun çalıştığı unutulmamalı. Beklerken motoru kapatmak ve harekete geçerken tekrar çalıştırmak arabayı hareketsiz durumda çalıştırmaktan daha az yakıt harcar. Sonucu keyifli olmasa da klimayı kullanmamak da yüzde 3’e kadar yakıt tasarrufu sağlar. Çok düşük hızda veya sabit dururken camları açarak serinlemek tercih edilebilir.

Lastiklerin hava basıncı da benzin tüketimine doğrudan etki eder. Yetersiz hava basıncı ile şişirilmiş lastikler daha fazla yuvarlanma direncine sahip olur. Yuvarlanmak için daha fazla enerji gerektiğinden yakıt tüketimine olumsuz etki eder. Lastiklerin doğru bir şekilde şişirilmesi cüzdanınızdan yüzde 3,3 daha az yakıt parası çıkacağı anlamına gelir. Son olarak da doğru lastik seçimi yakıt tasarrufuna yardımcı olur.

Ağırlık ne kadar fazlaysa yakıt tüketimi de o denli artar. Şoförler, aracında mangal, kömür, buzluk, eski kitap ve dergi gibi ağırlıkları bulunduruyor. Bunları sürekli taşımanın bir maliyeti olduğu unutulmamalı. İlave her 50 kilogram yük için yakıt tüketiminin yüzde 2 arttığı düşünülürse fazla yükten kurtulmak akıllıca olur. Her aracın belirli zamanlarda bakıma ihtiyacı vardır. Kirlenmiş bujiler, kirli hava filtresi veya tıkalı yakıt filtresi yakıt tasarrufunu engeller. Motor yağının düzenli olarak değiştirilmesi de yakıt verimliliği açısından önemlidir. Motor bakımı yapılmış bir araç yakıt tasarrufunu yüzde 4’e kadar artırır.