İSTANBUL (AA) - Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu’nun (YÜF) Başkanı Suat Çalbıyık oldu.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Türkiye yapı sektörünün en önemli tedarikçilerini çatısı altında barındıran YÜF'ün geçen haftaki yönetim kurulunda, başkanlığa oy birliği ile Oyak Holding Çimento, Beton ve Kağıt Grup Başkanı Suat Çalbıyık seçildi.

6 üye birlik ile faaliyet gösteren ve ülke çapında 91 bin 350 kişiye doğrudan, yaklaşık 700 bin kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlayan YÜF, 2017 yılında yaklaşık 10 milyar dolar ciro elde ederek Türkiye ekonomisine katkı sağladı.

Suat Çalbıyık görevi, Eylül 2014’ten bu yana YÜF Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten ve görev süresi dolan Şefik Tüzün’den devraldı.

YÜF’ün 5'inci başkanı olan Çalbıyık, Türkiye çimento sektöründe faaliyet gösteren ve bünyesinde bulunan 7 entegre çimento üretim tesisi ile sektörün en önemli aktörlerden biri olan Oyak Çimento, Beton, Kağıt Grubu Başkanı olarak görev yapıyor.

YÜF'ün yönetim kurulu Suat Çalbıyık, Yavuz Işık, Şevket Koruç, Erol Üçüncü, Emrah Ertin, Günkut Barka ve Feyyaz Ünal'dan, denetim kurulu ise Hakan Ataköy, Süleyman Alkaya ve Sadık Kalkavan'dan oluştu.