YKM'nin ortaklarından Tan Ailesi, YKM'nin Boyner Mağazacılık tarafından zatın alınmasında diğer iki ortağın hisselerinin satışıyla ilgili olarak yargıya başvurdu. YKM markalarının mülkiyetinin Tan Ailesi’ne de ait olduğunu belirten Gülay Tan, şu açıklamayı yaptı: 

"Satın alma sürecinde tarafımıza hiçbir bilgi verilmemiştir; süreçte usulsüzlük ve kanuna aykırılık olduğuna inanmaktayız. Halen ana şirkette yüzde 37, diğer satılan iki şirkette toplamda yüzde 40’ın üzerinde ve markada yüzde 50 olan paylarımızdan doğan haklarımızı korumak adına konuyu yargıya taşımak durumunda kaldık. Ayrıca, süreç tamamlanmadan YKM’nin tüm ticari sırlarının rakip kuruluş olarak gördüğümüz Boyner Büyük Mağazacılık ile bugünden paylaşılmasıyla ilgili gördüğümüz tehlike nedeniyle de hukuken gerekli gördüğümüz uyarıyı yaptık." 

Satın alma sürecinin Tan Ailesi’nin bilgisi dışında yürütüldüğünü, süreç sonuçlanmadan Boyner Büyük Mağazacılık adına Cem Boyner tarafından yapılan açıklamanın çalışanları, tedarikçileri ve yatırımcıları tedirgin eden pek çok soru işareti barındırdığını açıklayan Gülay Tan, “Bunlardan biri de marka paylarının devri ile ilgili. Tan Ailesi olarak YKM markalarının yüzde 50’sine sahibiz. Bizim onayımız olmadan ne Boyner Büyük Mağazacılık’ın ne de başka bir kuruluşun, YKM markalarını devralması ya da bu markaların devredilmesi söz konusu değildir" dedi. 

BİZ BOYNER'E SATIŞA İTİRAZ ETMİŞTİK 

"Boyner Büyük Mağazacılık'ın süreçten çekildiği gerek kendileri gerekse Credit Suisse tarafından hem sözlü hem yazılı olarak tarafımıza bildirildi. Sonra ne olduysa oldu ve bu satış, süreçten çekildiğini açıkladığı halde Boyner Büyük Mağazacılık’la gerçekleşti." 

Tan Ailesi’nin diğer ortakların hisselerini satış kararına her zaman saygılı olduklarını anlatan Tan, "Biz zaten diğer ortaklarla birlikte farklı fonlarla görüşmelerimizi sürdürüyorduk. Sonrasında sadece Tan Ailesi değil, Türkiye’deki hiç kimse, hiçbir yatırımcı Boyner gibi üstelik halka da açık bir yapının YKM’yi satın almak üzere görüşmeler yaptığını duymadı. Çünkü bu, ilgili ve yetkili kuruluşlara bildirilmedi" diye konuştu. 

190 MİLYON TL'YE SATILDI 
Boyner Büyük Mağazacılık, geçtiğimiz ay Türkiye’nin en eski çok katlı mağazalar zinciri olan YKM’nin yüzde 63 hissesini, 190 milyon TL’ye satın aldıklarını açıklamıştı. Tan Ailesi ise bu haberin hemen ardından satışa razı olmadıklarını ve kanuni haklarının sonuna kadar kullanılacağını duyurmuştu. 



Radikal