Türk-İş'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'na göre, Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 149 TL, yoksulluk sınırı 3 bin 743 TL oldu.
 
Türk-İş, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla 26 yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasının Mart ayı sonuçlarını açıkladı. Buna göre Mart ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı bin 149 TL oldu. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı ise 3 bin 742 TL oldu.
 
Açıklamada, Türkiye'de bekar bir işçinin eline ayda 846 TL asgari ücret geçerken, bu işçinin yaşama maliyetinin bin 367 TL olarak hesaplandığı bildirildi. Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 1.65 oranında arttı. Gıda enflasyonunda 12 ay itibarıyla artış oranı yüzde 13,03 oranında gerçekleşti. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 10.08 olarak hesaplandı. (ANKA)