Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'a bir kötü haber de tahkimden geldi. Türkiye Yunanistan'ın DEPA enerji şirketine karşı açtığı tahkim davasını kazandı. Hürriyet'te yer alan habere göre Yunanistan Türkiye'ye 100 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalacak. Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye 4 yıl önce Yunanistan’ a açtığı tahkim davasını kazandı. Böylece 4 yıl önce Botaş ile Yunanistan’ ın DEPA şirketi arasındaki 100 milyon dolarlık anlaşmazlık karara bağlanmış oldu. Yunanistan’ ın zor durumda olduğunu biliyoruz. Onlara yardımcı olmak isterdik ama, bizim için ülkemizin çıkarları daha ön planda” dedi.

UZUN KUYRUKLAR VAR
Temerrüde düşen Yunanistan Temmuz ayının başında IMF’ye olan 1.6 milyar euroluk borcunu ödeyememişti. Bu yüzden temerrüde düşen ülkede sermaye kontrolü uygulanmaya başlanmıştı. Halk bankalardan günde 60 euro çekebilirken emeklilerin banka önünde oluşturduğu uzun kuyruklar dikkat çekiyor.

320 MİLYAR EUROYU AŞIYOR
Öte yandan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras AB yetkilileriyle yeni bir kurtarma paketi üzerinde anlaştı. 86 milyar euroluk bu paket ile AB Yunanistan’da dev bir fon oluşturdu. Yunanistan’ın toplam dış borcu ise 320 milyar euroyu aşıyor.