Bilindiği gibi Kamu İhale Kurumu ve daha birçok kamu, kurum ve kuruluşu tarafından elektronik ortamda Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) ve kurumların bu konularda bilgi edinme adresi olarak www.ekap.com üzerinden ayrıntılı bilgiler edilinebilmektedir.

EKAP sitesinde elektronik ortamda yayımlanan ilanlı ve ilansız ihale duyurularına ve ayrıntılı şartnamelere erişme olanağı sağlamaktadır. Ekap.com üzerinden seçilecek ihale takip sistemi ile ihaleye katılmak isteyen istekliler üye olarak ihaleleri internet erişimi olan tüm bilgisayar ve GSM üzerinden takip edebilirler. Buna göre;

1)  İhalelere katılmak isteyen istekliler ekap.com ihale takibi için ihtiyaç duyduğu zaman ve insan kaynağını en aza indirgemektedir.

2)  3568 sayılı meslek mensupları SM, SMMM ve YMM ‘ler tarafından da gerektiği durumlarda EKAP ‘undan istifade olunabilir.

3)  İhaleye katılacak isteklilerin bütün bilanço malumatları (bilanço, gelir tablosu, bilanço kalemleri ve rasyoları) EKAP sistemi üzerinde ihaleye açan kamu kurumları tarafından takip edilip, kontrol ve inceleme yapılabilmektedir.

4)  İhale ilanlarının takip edilmesinin yanı sıra, geliştirilen ilave özellikler ile her gün EKAP ve kamu kurumlarının kendi internet sayfalarında yayınlanan yüzlerde ihale arasından sadece aradıklarınız seçilerek size özel olarak ulaştırılır.

5)  Sonuç olarak, malî müşavirlik ve muhasebe mesleği açısından özellikle ihaleye katılacak müşteri firmalar nezdinde düzenlenecek raporlar, bilançolar ve bilanço kalemleri üzerinden yola çıkarılarak yapılabilecek rasyo hesaplamaları EKAP üzerinden kontrol edilebilmektedir.


(Bu köşe yazısı, sayın Av. N. Gaye ALPASLAN tarafından www.hukukihaber.net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)