Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Vatandaşları “Cumhurbaşkanlığı Seçimine” kilitlendi.

Böyle olması da haksız değil.

Cumhurbaşkanı her gün seçilmez ki…

Ancak bu kavga gürültü ve seçim ortamı içinde kaybolan bir başka şey daha var ki, O da ;

Türkiye Cumhuriyetinde bu güne kadar çıkarılmış olan yasaların içinde, en tehlikelisinin ve Anayasaya  en aykırı olanının” çıkarılmış olmasıdır.

Bu kanunun adı “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun” dur.

Kanunun adı sizi yanıltmasın.

Sizin de takdir edeceğiniz gibi en tehlikeli ve en zararlı şeyler “en güzel ambalajlara sarılarak” takdim edilirler.

Bu kanun, Türkiye’nin terörle ve teröristle kol kola girmesi ve teröre teslim olması kanunudur.

Bu kanun;

Bakanlar Kuruluna tek başına Meclis gibi hareket etmesi, aldığı kararlara kanun hükmünün tanınması, tek başına ve keyfi hareket etmesine olanak verilmesi ve yaşa dışı her türlü uygulamasının denetimsiz bırakılması yasasıdır.

Bu kanunda, Bakanlar Kuruluna, hiçbir yasal dayanağı olmaksızın istediği gibi “at oynatmasına” ve “kanun çıkarmasına” imkan ve olanak verilmektedir.

Başbakan’ın emrinde olan ve şimdilerdeki söylem ile Cumhurbaşkanının da emrinde çalışacak olan Bakanlar Kurulu, terör örgütü mensupları ile istedikleri gibi görüşecek, istedikleri kişi ve kurumları yetkilendirebilecek, kafasına göre istediği tedbir ve uygulamaları alacak ve “bütün bu işleri yapacak kurum ve kişilerin hukuki, idari, cezai hiçbir sorumluluğu olmayacaktır”.

Yani kendisi kanun koyacak, kendisi uygulayacak, hiç kimseye hesap vermeyecek, hiçbir sorumluluğu olmayacaktır.

Demokratik bir ülkede böyle bir yasa ve böyle bir yetki olamaz.

Diktatörlüklerde bile olamaz.

Onun içindir ki, bu keyfilikten güç ve kuvvet alarak; kendi başlarına yol haritası çizdiklerini, zamanı ve köşe başlarını geri dönülemez şekilde belirlediklerini pervasızca söyleyebilmektedirler.

Bu yasa hakkında Anayasa Mahkemesine başvurulması halinde iptal edileceği kuşkusuzdur.

Vatansever her Türk Vatandaşının bu yasaya karşı çıkması, iptali için imza toplaması, açıklamalar yapması ve davalar açması zorunludur”.

Aksi takdirde “Cumhur elden gittikten sonra Cumhurbaşkanını seçmişsin” kaç para eder.



(Bu köşe yazısı, sayın Av. Erdem Akyüz tarafından www.hukukihaber.net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)