Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği ve Hava İkmal Yardımlaşma Sandığı’nın (HASYA) birlikte düzenledikleri etkinlikte, down sendromlu çocuklar Anıtkabir’i ziyaret etti.

Anıtkabir ziyaretine 23 down sendromlu çocuk başta olmak üzere toplamda 33 çocuk ve aileleri katıldı. Anıtkabir’i ziyaret eden çocuklar ve aileleri bol bol hatıra fotoğrafı çekindiler. Etkinlik hakkında Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynep Hayriye Karbölen, "Dernek olarak down sendromlu dostlarımızla atamızın huzurunda olmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Atamızın bizlere bırakmış olduğu miraslar için minnet borcumuzu ziyaret ederek yerine getirmeye çalıştık. Atamızın çocuklara ve gençlere dünya çapında emsali olmayan bir değer verdiği şüphesiz tartışılmaz. Bunun için sadece down sendronmlu gençlerle değil diğer gençlerimizle de saygı ziyaretlerimiz devam edecektir. Bu etkinliğimizde bizlere destek veren tüm gönüllülerimize sonsuz teşekkürler" dedi.

HASYA Başkanı Metin Kuşcu ise, "Kurumumuz adına böyle güzel ve anlamlı sosyal sorumluluk projesinin içerisinde olmaktan onur duyuyoruz. Bu güzel çocuklarımızın hayatlarında bir anı, yüzlerinde küçük bir tebessüm olmasına vesile olduysak ne mutlu bizlere. Projede emeği geçen derneklere ve katılım sağlayan tüm ailelere emekleri için teşekkür ederim" diye konuştu.