Harp Okulları’ndan, Askeri Liselerden ve Astsubay Okullarından türlü işkence ve zorlamalara maruz kalıp ayrılan, sahte sağlık raporları, düzmece disiplin cezaları ve hukuka aykırı idari yaptırımlarla atılan 3000’e yakın öğrenci mağduriyetlerini tarafsız bir şekilde dile getiriyorlardı.

Öğrenciler yıllardır, askeri okullardaki bu yapılanmaya dikkat çekmeye ve onlara yapılan haksızlığı siyasi oluşum içerisine girmeden hukuki yollarla dile getirmeye çalışıyorlardı. Fakat söz konusu terör örgütü mensubu subayların sabotajları ve terör örgütü mensubu yargıçlar tarafından verilen hukuka ve gerçeğe aykırı hükümlerle çabaları sonuca ulaşamadı. 

Öğrenciler Pilot Olmak İstiyor 

Bu vatanseverlerin okullarından ayrılmalarına sebep olan subayların hepsi 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminde aktif olarak yer almışlar ve öğrencilere yıllarca işkence yapanlar kendi vatandaşlarına silah doğrultarak, dünyada görülmemiş bir hainlik içerisinde yer almışlardır. Öğrencilerin tanımlayamadığı hiyerarşik yapının FETÖ/PDY mensupları olduğu netlik kazanmıştır. 

Devlet ve millet düşmanlarının teker teker tasfiye edildiği bu günlerde ise, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin FETÖ/PDY mağduru öğrenciler gibi subay ve astsubay adaylarına hiç olmadığı kadar ihtiyacı bulunmaktadır.  

Bu öğrencileri çocukluk hayallerinden koparan, şanlı üniformalarını ağlayarak çıkarmalarına neden olan bu hain yapının Türk Silahlı Kuvvetleri’nden tasfiyesinde aktif görev vermek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde oluşan yetişmiş personel açığını doldurmak en çok FETÖ/PDY mağduru öğrencilerin hakkıdır. 

FETÖ/ PDY Mağduru Eski Askeri Öğrenciler Yeni Alımlara Başvurabilmeli 

Milli Savunma Bakanlığı, internet sitesinde yer verilen yeni yaptığı açıklamada, fakülte ve yüksekokullardan pilot olarak mezun olanlardan pilot adayı subaylar temin edileceği bildirildi. Açıklamada, aranan niteliklere uygun adayların başvurularını sadece internet aracılığıyla 1 Eylül'den 18 Eylül'e kadar yapmaları istendi. 

Diğer bir başvuru da, belirtilen üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğrenim gören ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ikinci yarıyılından başlamak üzere Hava Harp Okulunda bulundukları sınıf ve dönem itibarıyla eğitime başlayacakları vurgulandı. Ara sınıflardan Hava Harp Okuluna başvuruların 9-30 Eylül'de internet aracılığıyla yapılabileceği belirtildi. 

Hava Harp Okuluna ayrıca, pilotaj eğitimi verenler öncelikli olmak üzere üniversitelerin mühendislik bölümlerinin birinci sınıfından da öğrenci alınacağı duyuruldu. Bu kapsamda alınacak öğrenciler de 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk yarıyılından başlamak üzere Hava Harp Okulunun ikinci sınıfında eğitime başlayacak. 

Öğrencilerin Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden birine yerleştirmeleri, Hava Harp Okulu Komutanlığınca yapılacak. Birinci sınıf öğrencileri, 22 Aralık 2016 ve 12 Ocak 2017 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. 

Milli Savunma Bakanlığı’ nın ilanlarının hepsinde maalesef FETÖ tarafından mağdur edilen askeri öğrencilere pilot olabilme yolu kapalı. Başvuru şartlarında Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı bir madde var.

Mağdur Öğrenciler Tekrar Mağdur Edilmemelidir

Hem pilot alımı hem de Hava Harp Okuluna başvuru ve kayıt şartları arasındaki FETÖ tarafından mağdur edilen eski askeri öğrenciler için üzüntü yaratan o madde şöyle; 

“Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak.” 

Bu maddenin iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum zira bu öğrenciler zaten geçmişte vatana bağlılıklarını ispatladılar ve bunun için bedel de ödediler.  Mağdur eski askeri öğrencilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde göreve dönmelerine imkân tanınması,  Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılırken yaptıkları ödemelerin iade edilmesi, Aleyhlerinde açılan davaların düşürülmesi için yeni düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekiyor.