ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 6 ülkeden 10 heykeltıraşın katıldığı "14. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu" tamamlandı.

Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle Alanya Belediyesi arkasında bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu'nda heykeltıraşlar, çocuklara yönelik 10 sokak heykeli yaptı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu yılki heykellerin çocuklara özel yapıldığını, heykellerin Alanya'nın park ve sosyal alanlarını süsleyeceğini söyledi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Alev İdrisoğlu ise Anadolu'nun zengin tarih ve kültürüyle beslenen topraklarda heykel sanatı ve sanatçısını kucaklayan bir program düzenlemenin, bunu 14 yıldır kesintisiz sürdürmenin büyük başarı olduğunu ifade etti.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Fatma Akyürek, 14 yıldır istikrarla devam eden sempozyumun başka bir şehirde olmadığını aktardı. Alanya'nın bir açık hava müzesine dönüşmesini istediklerini dile getiren Akyürek, dünyanın her yerinden gelen heykel sanatçılarının sanatla kenti bütünleştirdiğini kaydetti.

Bir aydır süren sempozyumda sanatçılar dev taş blokları yontarak çocuklar için heykele dönüştürdü. Sempozyuma 6 ülkeden 10 heykeltıraş katıldı.