ÇANKIRI (AA) - MUHAMMED KAYGIN - Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki İsmail Korgun, ilerleyen yaşına rağmen ata mesleği berberliği yapmaya devam ediyor.

Babasından kalan 200 yıllık aynanın yer aldığı dükkanda, mesleğini ilk günkü heyecanıyla icra eden Korgun, küçük yaşlarda babasından öğrendiği berberliğe 26 yaşında ara vererek, babasının ısrarı üzerine memur oldu. 15 senelik memuriyet hayatının ardından tekrar dede ve baba mesleğine dönen Korgun, evinin alt katına açtığı 5 metrekarelik berber dükkanında, babasından kalan 200 yıllık aynası ve dedesinden kalan 125 yıllık berber koltuğuyla müşterilerine hizmet veriyor.

Her sabah dua ederek dükkanını açan Korgun, eski usul tıraş takımlarıyla sürdürdüğü berberlik mesleğini, ömrünün sonuna kadar yapmak istediğini belirterek, "Müşteri olmasa bile burada oturuyorum ve huzur buluyorum. Mesleğimi yıllarca severek yaptım. Zaten bir mesleğe küçük yaşta başlanırsa, o meslek bırakılamaz ve kişi mesleğini sever. 80 yaşındayım, zor olsa da mesleğimi sürdürüyorum. Biz terketmeyeceğiz ancak meslek yavaş yavaş bizi terk ediyor." dedi.

Ata mesleğini, yine onlardan kalan eşyalarla sürdüren Korgun, şunları dile getirdi:

"Benim aynam tahminen 200 senelik. Çankırı'da eski bir aynalı kahveci varmış, babam bu taş aynayı oradan almış. Bir de dedemden kalan koltuğum var. Bu koltuğu da dedem yaptırmış. Bu koltuk da tahminen 125 yıllık bir koltuk. Tabi dede ve baba hatırası olduğu için bunları değiştirmedim. Müşterilerime de bu ayna ve koltuğun tarihlerini söylediğim zaman şaşırıyorlar. Ben bu malzemeleri kullanmaktan gurur duyuyorum."