SAMSUN (AA) - Samsun Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi'nin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Eğitim ve öğretimde yenilikçilik" ödülüne layık görüldüğü bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yaptığı yazılı açıklamada, eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi, paylaşımının sağlanması amacıyla yürütülen "Eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleri"ne 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 3 bin 357 başvuru yapıldığını belirtti.

Bu yıl beşincisi düzenlenen ödüllerde "Olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi" kategorisinde Samsun'dan Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi'nin Türkiye birincisi olarak ödül almaya layık görüldüğünü duyuran Esen, projede bugüne kadar 25 bin 620 ilkokul 2 ve 3. sınıf öğrencisine yüzme öğretildiğini vurguladı.

Bu yıl 16 bin öğrenciye yüzme öğretmenin hedeflendiğinin altını çizen Esen, "Yıl sonunda proje sayesinde 41 bin 620 öğrenci yüzme öğrenmiş olacak. Türkiye’de, hatta dünyada belli bir vizyona sahip olmuş bir proje. Bu çalışma, okul terklerinin azalması ile olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi açısından da önem taşıyor." ifadesini kullandı.