Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden 28 Şubat Davası’nın bugünkü duruşması, sanıkların savunma yapmaları ile devam etti. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, mağdur ve sanık avukatlarının sorularını cevaplandırdı.

Sanık avukatlarından Levent Özçelik’in "BÇG'de görev alan personel için özel bir tanıtım kartı çıkarılmış mıdır" sorusu üzerine Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) çalışma alanına güvenlik kapsamında herkesin giremediğini ifade eden Bir, bu soruyu personelde görev yapmış çalışma arkadaşlarının daha iyi bileceğini kaydetti.
Sanık avukatlarından Müşteba Aydın'ın, Tansu Çiller'in “şerefsiz onbaşı” lafı üzerine Genelkurmay Adli Müşavirliği’nin savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatarak, "Bu emri siz mi verdiniz? Çiller'in bu sözüne karşı bir kampanya yürütülmesi emriniz var mı?" şeklindeki sorusuna ise Bir, "Ben böyle bir emir verdiğimi hatırlamıyorum. Böyle bir şeyden haberdar değilim" diye karşılık verdi.
Müşteki avukatlarından Enis Günay'ın 28 Şubat döneminde başı kapalı olanlarla ilgili işlem yapılması telkininde bulunup bulunmadığının ve Milli Eğitim Bakanlığı'na brifinginin olup olmadığının sorulması üzerine Bir, brifinglerin bilgilendirme maksadıyla yapıldığını söyleyerek, "Böyle spesifik konularla ilgisi yok. Türk Silahlı Kuvvetleri eğer ülkede bir tehdit varsa bunu anlatır. Bu dönemde de irtica tehdidi vardı" dedi.
Müşteki avukatlarından Yılmaz Bölükbaşı'nın, Refah Partisi'ne psikolojik harekat yapıldığı ve bunun için bilgi bankası oluşturulduğu iddialarını sorması üzerine ise Bir, "Brifing bilgilendirme amaçlıdır, ortada bir irtica tehdidi var. Bu brifinglerin metinlerinde sormuş olduğunuz soruların spesifik konuları yok" cevabını verdi.