İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Belediyesince bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek olan "Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali" 20 Mart'ta başlayacak.

Yerli ve yabancı 35 öykücünün katılacağı festivalin bu yılki sloganı "Anlatıyorum Öyleyse Varım!" olarak belirlendi.

Her yıl Türk edebiyatının usta bir öykücüsünün onur konuğu olarak ağırlandığı festivalde bu yıl, ilk kitabını 1998'de yayımlayan öykücü Yıldız Ramazanoğlu onur konuğu olarak yer alacak.

Festival için Guatemala, Slovenya, Gürcistan, Mısır, Almanya, Macaristan, İrlanda, İran, Norveç ve Brezilya'dan öykücüler Türkiye'ye gelecek.

- Kapanışta "Meşk-i Yay" konseri

Festivalin bu yılki yerli öykücüleri arasında ise İsmail Pelit, Ahmet Melih Karauğuz, Mahmut Sami Yıldız, Sibel Eraslan, Nurcan Toprak, Emin Gürdamur, Nihan Kaya, Necip Tosun, Gülhan Tuba Çelik, Recep Seyhan, Bahtiyar Aslan, Hasan Harmancı, Merve Koçak Kurt, Yasin Çetin, Selma Aksoy Türköz, Demet Şahin, Hüseyin Çelik, Hasibe Çerko, Erhan Genç, Güray Süngü, Elif Genç, İbrahim Aslaner ve Sinem Torun yer alacak.

Festival kapsamında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, Nağmedar ve Merkezefendi Kütüphanesi gibi mekanlarda panel, çocuklarla öykü atölyeleri ve "Dünyanın Öyküsü" oturumlarının yanı sıra yazarların Zeytinburnu ilçesindeki okullarda öğrencilerle buluşarak gerçekleştirdikleri "Okulda Öykü Var" söyleşileri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

"3. Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali"nin kapanışı, 4 Mart'ta "Bilgi Evleri Zeytinburnu Öykü Yarışması" ödül töreniyle gerçekleştirilecek. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek kapanış töreninde, Arslan Hazreti, Derya Türkan ve Yinon Muallem'den oluşan "Meşk-i Yay" grubu da konser verecek.