ANKARA (AA) - Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, "Ülkemiz, portala kayıt yaptıran öğretmen sayısı, eTwinning portalına giriş ve kullanım oranı, gerçekleştirilen proje sayısı, çevrimiçi öğrenme grupları oluşturan öğretmen sayısı, çevrimiçi eğitime katılan öğretmen sayısı, katılım sağlanan etkinlik sayısı gibi birçok önemli göstergede Avrupa ülkeleri arasında birinci sıradadır." değerlendirmesinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, "8. eTwinning Ulusal Konferansı", Antalya'nın Serik ilçesinde başladı.

Konferansın açılışında konuşan YEĞİTEK Genel Müdürü Tırnakçı, eTwinning faaliyetinin, öğretmenlerin öğrencileriyle proje yaptıkları Avrupa'nın en büyük okul ağı olduğunu belirterek, Türkiye'nin portala kayıt yaptıran, çevrimiçi öğrenme grupları oluşturan ve çevrimiçi eğitime katılan öğretmen sayısı ile eTwinning portalının kullanım oranı ve katılım sağlanan etkinlik sayısı gibi birçok göstergede Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada olduğunu kaydetti.

FATİH Projesi'nin nihai hedeflerine ulaşması bakımından eTwinning Türkiye faaliyetlerinin önemine dikkati çeken Tırnakçı, şöyle devam etti:

"Eğitimde FATİH Projesi hedeflerimizle Avrupa'da e-okul eşleşmesi ve öğretmen eğitiminin yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa'da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin arttırılması amacıyla üye olduğumuz eTwinning faaliyetinin hedeflerinin büyük ölçüde örtüştüğü görülmektedir."

eTwinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer de 330 öğretmenin katıldığı konferansta, projelerini paylaşmak isteyen 80 öğretmenin stant açacağını belirterek, bunların 17'sinin atölye tarzında olacağını ve proje uygulamalarını içereceğini kaydetti.

Programın devamında FATİH Projesi donanım ve yazılımları ile Eğitim Bilişim Ağını (EBA) eTwinning projelerinde en iyi kullanan öğretmenlere ödülleri verildi.

Konferansa Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karabacak, daire başkanları, bakanlık temsilcileri, eTwinning il koordinatörleri, öğretmen ve akademisyenler katıldı.

Konferansın ikinci gününde proje hazırlamayla ilgili oturumlar yapılacak. Konferans, 9 Aralık'taki sertifika töreniyle sona erecek.