BEYRUT (AA) - ABD, Hizbullah’ın başta uyuşturucu ticareti olmak üzere finans kaynaklarını araştıracak bir ekip oluşturacağını duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İran destekli Hizbullah örgütünün, başta uyuşturucu ticareti olmak üzere finans kaynaklarını araştırmak üzere yeni bir ekip oluşturulacağı belirtildi.

Açıklamada, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın, "Hizbullah’ın finans kaynaklarını ve örgüte destek veren kişileri araştıracak yeni bir ekip oluşturacağız. Bu ekipte, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı, terörizm, organize suç ve kara para aklama konularında tecrübeli savcılar ve müfettişler yer alacak." ifadelerine yer verildi.

Kurulacak yeni ekibin, ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) ile ortak çalışacağı belirtilen açıklamada, Hizbullah'a maddi destek sağlayanları ortaya çıkarmak ve örgütün uyuşturucu ticaretini sona erdirmek için tüm uygun araçların kullanılacağı vurgulandı.

- "Hizbullah, uyuşturucudan yüz milyonlarca dolar kazanıyor"

ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) Basın Sözcüsü Lawrence Payne, Şubat 2016'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hizbullah’ın uyuşturucu ticaretinden yüz milyonlarca dolar gelir elde ettiğini” söylemişti.

Payne, toplanan paranın sonunda Hizbullah’ın başta Suriye olmak üzere çatışma bölgelerindeki birimlerine gönderildiğini dile getirmişti.

Londra merkezli Arapça yayın yapan Şarku'l Evsat gazetesinin Şubat 2016 tarihli bir haberine göre, Gana pasaportu taşıyan A.Halife isimli Lübnan vatandaşı, Kolombiya’ya gitmeye çalışırken üzerinde 500 bin dolar ile Panama’nın Bogota Havalimanı’nda yakalanmıştı.

Haberde, Halife’nin Gana’nın başkenti Akra’da Hizbullah adına “uyuşturucu ticareti ve para aklama ile ilişkili işleri yürüttüğü” belirtilmişti.