WASHINGTON (AA) - ABD'nin Kaliforniya eyaletinde ülkenin en büyük gazievinde görev yapan 3 kadın çalışanı rehin alan eski bir askerin, rehineleri öldürdükten sonra intihar ettiği bildirildi.

Amerikan medyasına açıklama yapan yerel polis, 8 saat boyunca 3 çalışanı rehin alan silahlı saldırganın eski bir asker olduğunu belirtti.

Yetkililer, 36 yaşındaki saldırganın kimliğinin Albert Wong olduğunu ve aynı tesiste daha önce tedavi gördüğünü açıkladı. 8 saatin sonunda odaya giren polis, görevlileri öldüren eski askerin daha sonra intihar ettiğini kaydetti.

Saldırının sebebi henüz netleşmezken, hayatını kaybeden 3 görevlinin Christine Loeber (48), Jennifer Golick (42) ve Jennifer Gonzales (29) olduğu ifade edildi.

- Trump'tan başsağlığı

Saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, hayatını kaybeden görevlilerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Eyaletin Yountville bölgesindeki yerleşke, ABD'deki en büyük gazievi olarak biliniyor ve yaklaşık bin kişiye hizmet veriyor. Tesiste İkinci Dünya Savaşı'nda, Kore Savaşı'nda, 1. ve 2. Körfez savaşlarında görev alıp sonrasında stres bozukluğuna bağlı sorunlar yaşayan gazilerin hizmet aldığı belirtiliyor.