ADANA (AA) - Adana'da tartıştığı iki dayısı ve kuzenini tabancayla öldürdüğü öne sürülen trafik polisi ile onu azmettirdiği iddia edilen kişi, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan polis memuru Görkem Elbadi ile tutuksuz sanık Ethem Metin Güven, müştekiler Ganime, Uğur, Yelda Barak ile İmren ve Zehra Bakubala katıldı.

Sanık Elbadi, savunmasında üniversitede okurken dayıları Ümit ve İlyas Barak'ın kendisi adına iki şirket kurarak bir milyon lira borçlandırdıklarını iddia etti.

Resmiyette iki firmanın kendisi üzerine kayıtlı olmasına rağmen şirketleri dayılarının işlettiğini belirten Elbadi, "Ben muhasebeci olarak haftada 200 liraya burada çalışıyordum. Bu firmaların borçları bana kaldı. Kendileri borçları ödemiyordu. Ben daha sonra polis oldum. Ödemeleri için Ankara’dan telefon açıyordum, telefonlarımı açmıyorlardı. O yüzden Adana’ya geldim." diye konuştu.

Kente gelince de dayılarıyla borçların ödenmesi konusunda tartıştığını savunan Elbadi, "Dayım Ümit, 'Beni bir daha bu konularda arama, iş yerine de gelme.' diyerek beni kovdu. Ben de kendilerini şikayet edeceğimi söyledim. O da 'Şikayet edersen seni öldürürüm.' dedi. Şikayet etmeye gittiğimi söyleyince 'Dur, bekle. Yarım saat sonra tekrar gelir misin?' dedi. Bu sözünden, borçları taksitlendirir, mesleğimden olmam diye düşündüm." beyanında bulundu.

Yarım saat sonra dayısıyla buluşmak için Mobilyacılar Sitesi'ne gittiğini dile getiren tutuklu sanık, olay anını şöyle anlattı:

"Arabadan indiğimde dükkanın köşesine dayım Ümit ile kuzenim Onur saklanmıştı. Üzerime koşmaya başladılar. Silahımı almaya doğru koşuyorlardı. Silahımı alıp beni öldüreceklerdi. Aramızda 7 metre yoktu. Koşmalarını önlemek için yere 5-6 el ateş ettim ancak dayım Ümit hala koşuyordu. Bir metre kala silahı iki elimle tutup alıp 5-6 el daha ateş ettim. Dayım Ümit, sağ tarafıma doğru düştü. Onur arkamdan gelip sırtıma atladı. 'Bırak, ben gideceğim.' dedim. Beni bırakmayınca iki el havaya doğru ateş ettim. O sırada Onur vurulmuş. Bu sırada kafama darbe aldım. Araca yöneldiğimde aracın kapısının orada dayım İlyas vardı. Küfür ederek, 'Seni öldüreceğiz.' diyordu. Araca bindim. 30-50 metre kadar uzaklaştım. Dayım Ümit’i yaraladığımı düşünerek, 'Onlar benim dayılarımdır, gider ambulans çağırırım, onlardan özür dilerim, zaten elimde silah var, kendimi korurum.' diye düşündüm.

Olay yerine tekrar döndüğümde dayım Ümit ile Onur’un yerde yattığını gördüm. Başımdan kan gelmesi bilincimi kaybetmeme neden oldu. Arabadan indiğimde Ümit'e yöneldim, İlyas dayım, 'Seni öldüreceğiz.' deyince o arada cinnet getirip ateş ettim. Ondan sonra hiçbir şey hatırlamıyorum."

Diğer sanık Ethem Metin Güven de Elbadi’yi azmettirmediğini, öldürülenlerden 70 bin lira alacağının da olmadığını iddia etti.

Maktullerin yakınları, sanıklardan şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, sanık Elbadi’nin tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Maktul Onur Bakubala'nın eşi Zehra Bakubala, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını isteyerek, "Babasız bir çocuk büyüteceğim. Onur ile Görkem arkadaştılar. Bunu nasıl yapabilir bilmiyorum." dedi.

Onur’un annesi İmren Bakubala da "Ben oğlumun her gün mezarına gidip toprağını öpüyorum." diyerek ağladı.

- Olay

Başkentte trafik polisi olarak görev yapan Görkem Elbadi (24), izinli olarak geldiği Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Mobilyacılar Sitesi'nde 11 Eylül 2017'de dayıları İlyas (43) ve Ümit Barak (39) ile kuzeni Onur Bakubala'yı (26) beylik tabancasıyla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.

Elbadi ile onu azmettirdiği öne sürülen Ethem Metin Güven hakkında "kasten 3 kişiyi öldürme ve azmettirme" suçlamasıyla dava açılmıştı.