İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan, örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün sınıf arkadaşı, eski akademisyen İsmail Acar'ın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Acar ve avukatı hazır bulundu.

Acar, Bank Asya'ya yaptığı havale işlemlerinin günlük bankacılık faaliyetleri olduğunu, talimatla para yatırmadığını iddia etti.

Örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz ile olan para trafiğinin Öksüz'den borç para istemesinden kaynaklandığını ileri süren Acar, borcu ödemek için Öksüz'ün hesabına havale yapmak istediğini ancak teknik nedenlerden dolayı yapamadığı için önce kendi Bank Asya hesabına havale yaptığını, hesapta bu nedenle artış göründüğünü savundu.

Acar, savunmasında şu ifadeleri kullandı:

"Borç aldım, ödedim. Keşke almasaydım. Daha sonra bu işlerin içerisine karışacağımı bilseydim sokağından geçmezdim. Öksüz ile üniversitede benzer konularda çalıştık. Onunla olan irtibatım akademik ve borç olayıdır. Sınıf arkadaşınızı seçemezsiniz.

FETÖ ile hiçbir bağlantım yok. Gerçek yüzü ortaya çıkana kadar cemaat olarak nitelendirilen bu yapıyla ilişkilerim olmuş olabilir. Herkese açık olmuş bir insanım. Sivil toplum kuruluşu olarak değerlendirdiğim kişiler, gruplarla görüşmem terör örgütünü onayladığım anlamına gelmez. İddianameyi okuduğumda kan beynime sıçrıyor. Bilim aşkım, herkese açık olmam başkalarınca istismar edildi. Tahliyemi istiyorum."

Acar, FETÖ/PDY'nin firari tepe yöneticilerinden Barbaros Kocakurt ile telefonla görüştüğüne yönelik iddiayla ilgili ise Kocakurt'un idarecisi olduğu okulda çocuklarının eğitim gördüğünü, okulun telefonu olarak kendisine verilen numaradan görüşmeler yaptığını, Kocakurt ile görüştüğünü fark etmediğini iddia etti.

Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Dokuz Eylül Üniversitesindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 30 Mayıs ve 6 Haziran'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 39 kişiyi gözaltına almıştı. Soruşturma kapsamında, aralarında eski Yrd. Doç. Dr. İsmail Acar'ın da bulunduğu 24 şüpheli tutuklanmıştı.

Acar hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.