BİNGÖL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne Fetocu hainler ne de bu katiller sürüsünü üzerimize salanlar ellerindeki onca güce, sergiledikleri onca iki yüzlülüğe rağmen hiçbir mesafe alamadılar." dedi.

Erdoğan, Karşıyaka Spor Salonu'nda, AK Parti Bingöl 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti. Konuşmasına tüm Bingöllüleri selamlayarak başlayan Erdoğan, 2,5 senelik hasretin ardından Bingöllüleri görmeye geldiğini söyledi.

Erdoğan, AK Parti kongrelerindeki heyecanın Türkiye'yi sardığını belirterek "Bu olunca kıskanıyorlar, kıskanacaklar. Sadece bu ülkenin içinde olanlar değil dışarıda olanlar da kıskanıyor." dedi.

Şu anda karşısında kabına sığmayan, bölücü teröre şamar olup inen, tarih boyunca olduğu gibi yine "milli irade, demokrasi, özgürlük ve kardeşlik" diyen bir Bingöl gördüğünü vurgulayan Erdoğan, "Az önce yavrumuzun şiir okuyuşunu dinlediniz değil mi? Nereden geliyor? Ciğerden, damardan, rahmetli Müslüm Baba gibi damardan." diye konuştu.

Erdoğan, 2,5 sene sonra tekrar vefa, dayanışma ve muhabbettin şehri Bingöl'ü ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu yineledi.

Bingöl'de hem hasret gidermek hem de Bingöllülere bizzat teşekkür etmek için bulunduklarını aktaran Erdoğan, öncelikle 16 Nisan halk oylamasında yüzde 73 gibi, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine "Evet" diyen Bingöllülere gönülden teşekkürlerini iletti. Erdoğan, bilhassa yüzde 87,5 ve 86 ile rekor seviyelerde "kabul" oyu kullanan Solhan ve Genç ilçelerine de teşekkür etti.

- "Yeni sistemle kargaşa ve istikrarsızlık ortamı tarihe karışacak"

Darbe anayasasına karşı "en yüksek hayır" oyu veren cesur Bingöl'ün, 16 Nisan'da bir kez daha kendine yakışanı yaptığını vurgulayan Erdoğan, Bingöl'ün vesayeti bitiren ve koalisyon dönemlerini tamamen sona erdiren cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine rekor seviyede destek vererek ülkedeki demokrasiye çağ atlattığını anlattı.

Erdoğan, "2019 seçimleriyle tamamen yürürlüğe girecek bu yeni sistemle, ülkemizde siyasete dışarıdan müdahalelere zemin hazırlayan kargaşa ve istikrarsızlık ortamı artık tarihe karışacaktır." dedi.

Yeni yönetim sistemiyle Türkiye'nin 2023 hedeflerine daha hızlı ilerleyeceğine işaret eden Erdoğan, 2053 ve 2071 vizyonuna daha sıkı sarılacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun yanında Bingöl'ün 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında takdire şayan bir tavır sergilediğini ifade ederek "O meşum gece boyunca Bingöl halkı ellerinde bayrakları, dillerinde dualarıyla kadını erkeği, genci yaşlısıyla tüm Türkiye'ye örnek oldu. 'Darbeye hayır, direnişe devam.' diyerek hain FETÖ'cülere meydanı dar eden her bir Bingöllüye teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- "Hiçbir fitne tohumu bu topraklarda yeşeremez"

Bingöllülerin gerek 15 Temmuz gecesi ve ardından 29 gün boyunca demokrasi nöbeti tuttuğunu çok iyi bildiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şunda emin olun: Bingöl, bu asil ve cesur tavrını devam ettirdikçe hiçbir güç Türkiye'yi bölemez, bu milleti parçalayamaz. Bingöllü kardeşlerim iradelerine, ülkelerine, devletlerine bu şekilde sahip çıktıkça evelallah hiçbir fitne tohumu bu topraklarda yeşeremez. Bingöl halkı böyle gür bir seda ile 'demokrasi, hak, adalet, kardeşlik' dedikçe kimse bu ülkeye diz çöktüremez. Siz, bizim yanımızda böyle kararlı ve dik durursanız, terör örgütlerinin topu birden gelse bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Nitekim işte görüyorsunuz başarılı olamıyorlar, olamayacaklar. Onca çabalarına, onları her türlü imkana boğan, arkalarındaki güçlere rağmen vatan toprağının tek bir taşını dahi bizden koparamıyorlar."

- Erdoğan, salondakilerle "Birlik" şiirini okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne Fetocu hainler ne de bu katiller sürüsünü üzerimize salanlar ellerindeki onca güce, sergiledikleri onca iki yüzlülüğe rağmen hiçbir mesafe alamadılar. O gece tarihin en büyük ihanetini sergileyen Fetocu alçaklar, tanklarına, topraklarına, ölüm kusan silahlarına rağmen bu milleti ürkütemediler, sindiremediler, korkutamadılar. Tıpkı İstiklal şairimiz Mehmet Akif'in ifadesiyle." diye konuştu.

"Hadi bakalım İstiklal şairimizin ifadeleriyle seslenelim" diyen Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un "Birlik" şiirinin şu mısralarını okudu:

"Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz. Düşer mi tek taşı sandın harim-i namusun. Meğer ki harbe giden son nefer şehit olsun. Şu karşımızdaki mahşer kudursa, çıldırsa. Denizler ordu, bulutlar donanma yağdırsa. Bu altımızdaki yerden bütün yanardağlar, taşıp da kaplasa afakı bir kızıl sarsa. Değil mi cephemizin sinesinde iman bir, sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir. Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz. Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!"

(Sürecek)