MERSİN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün Afrin'de evlatlarımızın ortaya koyduğu mücadele sadece Türkiye'yi terörizmden ve etrafımızda karşılaştığımız hasetliklerden ve düşmanlıklardan bıraktırtmak değildir. Bu başka bir şeydir. Biz 870 bin kilometrekareden mesul değiliz, Torosların ahlakını, sizin karakterinizi ve Anadolu medeniyetimizi, işte demokrasiyle beraber bütün dünyaya nakşetmezsek bize haram olsun." dedi.

Soylu, Servet Tazegül Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Mersin 6'ncı Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, şehidi ve gazisi bulunmayan, çorak ve ruhsuz milletlerden, kardeşi kardeşe kırdıranlardan olmadıklarını söyledi.

Kongrede Mersinlilerle birlikte olmaktan gurur duyduğunu belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Gezi olaylarında, sıkıntılı ve dertli zamanlarda davamızın, kalbimizin, milletimizin ve ülkemizin üzerine büyük güçler acımasız şekilde geliyorlardı. Dünyanın bütün terör insanları Türkiye'de kamp kurmuşlardı. Kıymetli Cumhurbaşkanımız yurtdışı gezisinden İstanbul'a döndükten sonra ilk seyahati Adana üzerinden Mersin'e... Çok iyi hatırlıyorum, Adana Havalimanı'nda bizi karşılayanları, ardından Mersin'de bu bir yağmurlu günde bu salonu dolduranları, liderine, davasına ve ülkesine sahip çıkanları, kim ne derse desin ne iftira atarsa atsın doğrudan ve haktan vazgeçmeyenleri ve bu salonda Türkiye'nin liderine heyecandan sonra hayatım boyunca unutmayacağım Ankara'daki o karşılamayı, elinde bayraklarıyla beraber sokaklara dökülenler, çocuklarıyla beraber ülkemin hürriyetini ve demokrasisini ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı, 'Biz demokrasimize de milletimize de geçmişimize de medeniyetimize de sahibiz' diye haykıranları hayatımız boyunca unutmayacağız."

Soylu, 20. yüzyıla "hasta adam" olarak başladıklarını, 21. yüzyılda da siyasetin güçsüz bırakıldığını anlatarak şunları söyledi:

"Türkiye'yi ekonomik krizlere karşı karşıya bıraktılar. Bizi terörün esiri haline getirdiler. Allah'a hamdolsun, ortaya koyduğunuz iradeyle liderimizin peşinde dimdik durmanızla birlikte biz 21. yüzyılın başından itibaren onların bize biçmek istedikleri elbiseye sığmadık. Bu kongrenin burada toplanmasının, AK Parti'nin var olmasının amacı, sadece iktidar olmak değildir. 20. yüzyılda, 21. yüzyılın başında bize biçmeye çalıştıkları, 22. yüzyılın başında bize biçecekleri 'Siz hasta adamsınız' diyecekleri bu elbiseye itirazdır, 'Biz bunu kabul etmiyoruz' demektir. Bugün Afrin'de evlatlarımızın ortaya koyduğu mücadele sadece Türkiye'yi terörizmden ve etrafımızda karşılaştığımız hasetliklerden ve düşmanlıklardan bıraktırtmak değildir. Bu başka bir şeydir. Biz 870 bin kilometrekareden mesul değiliz, Torosların ahlakını, sizin karakterinizi ve Anadolu medeniyetimizi, işte demokrasiyle beraber bütün dünyaya nakşetmezsek bize haram olsun."

Soylu, en büyük güçlerinin demokrasi olduğunu, kongrelerde oluşan heyecanı 2019'a taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğine işaret ederek düşmanlarının Türkiye'nin ayağı kalkmasına terör örgütleri üzerinden engel olmaya çalıştığını aktardı.

Türkiye'nin bir yandan terör örgütleri PKK, PYD ve DEAŞ ile mücadele ederken diğer yandan da içeride de FETÖ/PDY'nin unsurlarını temizlemekle meşgul olduğunun altını çizen Eker, "Bu terör örgütlerinin adı ne olursa olsun bunların tamamı kabloları birbirine bağlı, hepsi aynı prizden elektrik alıyor. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi yürüyüşünü, AK Parti'nin lideri ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye yürüyüşünü engelleme, onu bir şekilde durdurma gayesi içerisinde." dedi.

Eker, terör örgütlerine karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sürdüğünü kaydetti.