SAKARYA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, birilerinin Rabia'yı terör örgütünün işareti olarak gördüğünü ifade ederek, "Zavallı bay Kemal. Rabia, içinde ne var? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bay Kemal, bunun hangisi hoşuna gitmedi? Bu bizim Rabiamız." dedi.

Erdoğan, AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi öncesi Sakarya Spor Salonu önündeki alanda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Alanda bulunanlara "Sesinizi çok yüksek tutun" diye seslenen Erdoğan, "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız, birbirimizi Allah için seveceğiz, makam, mevki, rütbe değil. Unutmayın her an ölümle beraber yaşayacağız. Ölecek miyiz? Öleceğiz. Gideceğimiz yer ne kadar? 2 metreküp, öyle mi? Ben boydan dolayı biraz daha fazla bana gerekir, öyle mi?" diye konuştu.

Annesi Tenzile Erdoğan'ın fotoğrafını gösteren bir vatandaşa Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara, "Anamı gösterip bana, ağlatma, dur. Allah rahmet etsin. Analarınızın kıymetini iyi bilin ve annelerinizin ayaklarının altını da buradan gidince muhakkak öpün." diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cennet annelerin ayakları altındadır" ayetini hatırlatarak, annesi ile ilgili anılarını anlattı.

Annelerin çok kıymetli ve önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Karşımda anneler olarak, anne insandır, biz de insanoğluyuz. Bu kadar önemli bir fark var." ifadelerini kullandı.

Rabia işareti de yapan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rabia'yı unutmuyorsunuz değil mi? Birileri Rabia'yı terör örgütünün işareti olarak biliyor, zavallı bay Kemal. Rabia, içinde ne var? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bay Kemal, bunun hangisi hoşuna gitmedi? Bu bizim Rabiamız. Rabia'da tek millet ne demek? 81 milyon Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abhaza'sıyla, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla tek millet. 2, tek bayrak, şu bayrağımızın güzelliğine bak. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' 3, tek vatan. 780 bin kilometrekare tek vatan. Gençler biz buraya nereden geldik, biliyor musunuz? 18 milyon kilometrekareden verdik, verdik, verdik 780 bin kilometrekareye düştük. Kimse nasıl oluyor da buralara düştük, bunu düşünmüyor, bunun hesabını yapmıyor. Şimdi 780 bin kilometrekare. Bu 780 bin kilometrekarede kimse öyle hesap mesap yapmasın, hepsinin alnını karışlarız ve o hesabı olanlara hesabını sorarız. 4, tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devletimiz yok ve bu devleti de biz kimseye böldürtmeyiz. Dinimizi böldürtmeyiz, ezanımıza dil uzatanların da dilini koparırız. Çünkü, İstiklal Marşı'mızda ne diyor, 'Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.' Evet buralara böyle geldik, bu yolda da böyle yürüyeceğiz."

- "Çok çalışacağız, çok çalışacaksınız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 Mart ayında yapılacak seçim için kapı kapı dolaşılması talimatını vererek, şöyle devam etti:

"Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Birçok şeyleri bilmeyenler var, onları da anlatmalıyız. İşte, hemen şurada kapı komşunuz İstanbul. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, muhteşem. Osman Gazi Köprüsü, muhteşem. Boğaz'ın atından Marmaray. Ecdadımız Fatih karadan gemileri yürüttü, dedik ki 'Ecdadımız Fatih, madem ki karadan gemileri yürüttü, biz de onun yolunda denizin altından Marmaray'ı yürütelim.' Dedik ki 'Madem dedemiz bunu yaptı, bu da yetmez, bir şey daha yapalım. Ne yapalım, denizin altından arabaları da yürütelim.' ve Avrasya Tüneli'ni yaparak Boğaz'ın altından bir de araç yürütmeye başladık. Niye? Bize bu yakışır. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak öyle lafla olmuyor, bay Kemal. Bunlar böyle. Emekle oluyor, el ele vereceksin, omuz omuza vereceksin ve bütün şartları da zorlayacaksın. Sana hastaneleri verdiler, batırdın, bitirdin. Ve bununla da kalmadık. Şu anda Türkiye'mizin dört bir yanında yüksek hızlı trenler, şehir hastaneleri. Benim vatandaşım her şeyin en güzeline layık. İnşallah bunları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz."

Sözleri zaman zaman sloganlarla kesilen Erdoğan, "Çok çalışacağız, çok çalışacaksınız. Üniversitedeki genç arkadaşlarımıza bunları anlatacaksınız, çünkü 'hafızayı beşer, nisyan ile malul' unutuyorlar yapılanları. Unutturmayacağız. Gençler, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ana kademe, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Allah yar, yardımcımız olsun inşallah." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını "Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor. Bana her şey Sakarya'yı hatırlatıyor." şarkı sözlerini okuyarak tamamladı.

(Bitti)