Bosna Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, Bayrampaşa Aliya İzzetbegoviç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törende anıldı.

Bayrampaşa Aliya İzzetbegoviç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bosna Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in 15. ölüm yıl dönümünde anma töreni düzenledi. ‘Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’ isimli anma programında Boşnak liderin cesareti, nasıl bir düşünür olduğu ve siyasetçi kimliği konuşuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma töreninde Tanzanyalı öğrenci Amur Ali Kuran-ı Kerim okudu.

Anma programına Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de katıldı. Programda öğrencilere seslenen Atila Aydıner, Aliya İzzetbegoviç hakkındaki düşüncelerini salonda bulunanlarla paylaştı. Aliya İzzetbegoviç’in liderlik sıfatından bahseden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Aliya İzzetbegoviç her şeyden önce bir düşünürdü. İnsanlığın evrensel sorunları üzerinde düşünen, Müslüman bir mütefekkir olduğunu asla unutmayacağız. Onun hayatını çok iyi anlamak çok da iyi anlatmak zorundayız. Aliya İzzetbegoviç bir lider olarak hayatının her döneminde toplumun önünde olmuş, baskılara boyun eğmeyen, halkının bağımsızlık savaşına öncülük eden bir liderdir. Askeri ve diplomatik alandaki başarılarıyla da kurucu bir cumhurbaşkanıydı. Bosna trajedisi, insanlığın yapabilecekleri hakkında en iyi ve en kötüyü gösteren eşsiz bir bilgi kaynağıdır. Bosna, 2. dünya savaşından sonra sözde medeni Avrupa’nın göbeğinde, dünyanın gözleri önünde en büyük katliamlara maalesef maruz kalmıştır. O gün Bosna’da kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıların aynısını burada Türkiye’de, Bayrampaşa’da bizler de yüreğimizde hissettik” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Bayrampaşa Aliya İzzetbegoviç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Aliya İzzetbegoviç ile ilgili şiirler okudu. Anma töreninde ayrıca Aliya İzzetbegoviç belgeseli de seyredildi.