BERLİN (AA) – Almanya'nın başkenti Berlin'de "Ankara-Berlin" adlı seramik sergisi açıldı.

Berlin Yunus Emre Enstitüsü ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü iş birliğiyle düzenlenen serginin açılışına Almanların da yer aldığı çok sayıda kişi katıldı.

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, sanatın Türkiye ve Almanya ilişkilerinde en önemli unsurlardan biri olduğunu belirterek, "Sanat, iki ülke arasındaki ilişkilerde her zaman önemli bir parça olacaktır." dedi.

Serginin Berlin'de açılmasından dolayı ilgililere teşekkür eden Çelik, sanatın Türkiye’nin tanıtımı açısından da önem taşıdığını kaydetti.

Sergiye ilişkin bilgi veren Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Mutlu Başkaya, sergide Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’ndeki öğretim elemanları ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin eserlerinin yer aldığını bildirdi.

Sergide 33 sanatçıya ait 33 eserin bulunduğunu ifade eden Başkaya, Berlin’de sergi açılışının büyük ilgili görmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Sergi, Berlin Yunus Emre Enstitüsünün bulunduğu binanın yanındaki NUMOV Konferans Merkezi'nde 17 Şubat Cumartesi gününe kadar açık kalacak.