ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesince, Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillerin teknoloji üreten bir kuşak olmasını sağlamak ve algoritmik düşünce sistemini geliştirmek için eğitimlere başlandı.

Ankara Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca, öğrencilerin algoritmik düşünce sisteminin geliştirilmesi amacıyla eğitimler veriliyor.

"Teknolojiyi Yöneten Geleceği Yönetir" projesi kapsamında ve "Code.org Türkiye Robincode.org" ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen eğitimlerde ilk etapta 500 üniversite öğrencisine ulaşılması hedeflendi.

Google, Microsoft ve IBM gibi bilişim alanında dünyanın önde gelen isimlerinin destekleriyle verilen ücretsiz teknoloji eğitimlerinin ilk aşaması olan dijital okuryazarlık ve web 2.0 eğitimleri başarıyla tamamlandı.

Proje kapsamında, üniversite öğrencilerinin yanı sıra 5-16 yaş grubu çocukların da farkındalık kazanmaları için çalışmalar yapılacak.

Eğitimlerle ilgili bilgi veren Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Koordinatörü Prof. Dr. Duygu Özel Demiralp, şunları kaydetti:

"Farkındalık oluşturabilmek için siber güvenlik ve dijital okuryazarlık konularını çok iyi öğrenmek ve anlamak zorundayız. Bu anlamda hemen her sektörde vazgeçilmez başarı unsurları arasında yer alan teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilme ve hatta teknoloji üretebilme yetisini ve merakını kazandırabilmek için eğitimlere başladık. Web 2.0 eğitimi, bilgisayar programlama, 3d tasarımlar, robotiks ve tekno-girişimcilik eğitimleri bunlardan bazıları."