ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin Ankara'daki davaların görülmesine devam ediliyor.

Bu kapsamda Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonlarında bu hafta Akıncı Üssü, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı ve Kara Harp Okulu Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davalar görülecek.

Darbecilerin sözde atama listesinde ismi "Rize sıkıyönetim komutanı" olarak geçen eski albay Feyzullah Günal'ın yargılandığı davaya Ankara Adliyesinde devam edilecek.

Darbe girişimi sırasında cuntanın kontrol merkezi Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada tanık beyanları alınacak.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada tanık beyanlarının tamamlanması halinde savcının esas hakkındaki mütalaasını sunması bekleniyor.

Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesinde 307 kişinin yargılandığı davada da sanıklar, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı son savunmalarını yapacak.

Davanın 31 Temmuz'da görülen duruşmasında esasa ilişkin mütalaasını sunan savcı, dönemin okul dekanı eski tuğgeneral Kerim Acar'ın da aralarında bulunduğu 59 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.

Aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 kişinin yargılandığı Genelkurmay çatı davası da bu hafta devam edilecek dosyalar arasında yer alıyor.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri eski yarbay Levent Türkkan'ın da aralarında bulunduğu sanıkların esasa ilişkin savunmaları alınacak.

Darbe girişimi sırasında ortaya çıkan sözde "sıkıyönetim atama listesinde" "Rize sıkıyönetim komutanı" olarak ismi geçen sanık eski albay Günal'ın yargılanmasına Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.