İSTANBUL (AA) - Uluslararası Bisiklet Birliğinin 2.2 Etaplı Yol Yarışı kategorisinde 22-25 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek Antalya Bisiklet Turu öncesinde Bisiklet Gazeteciliği Atölyesi düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Spor Yazarları Derneğinin destekleriyle, AKRA Hotels ana sponsorluğunda, Argeus Events ve Yedi İletişim tarafından ilk kez düzenlenecek yarış öncesinde Kadir Has Üniversitesinde eğitim amaçlı etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Antalya Bisiklet Turu Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın, Socrates Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Eurosport yorumcusu Caner Eler ve organizasyonun iletişim direktörü İpek Özgüden Özen, genç medya mensupları ve gazeteci adaylarına eğitim verdi.

Organizasyonda 20 ülkeden 25 takım ve 175 sporcunun mücadele edeceğini belirterek sözlerine başlayan Abdurrahman Açıkalın, etkinliğin son gününde düzenlenecek AKRA Gran Fondo Antalya'da da amatör bisikletçilerin şehirdeki heyecanın parçası olacağını söyledi.

Etkinliğin, bölgenin tanıtımına ve bisiklet sevgisine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Açıkalın, "Korkuteli, Kemer, Feslikan ve Side-Lara etaplarından oluşacak organizasyonda yarışçılar yaklaşık 430 kilometre katedecek. Dört gün sürecek organizasyonda 200 kişilik ekipler görev yaparken, yarışı 50'ye yakın gazeteci yerinde takip edecek. Ayrıca Antalya ve çevresinde yenilenebilir enerji konusunda daha da farkındalık artırılmasını amaçlayacağız." ifadelerini kullandı.

Açıkalın, Avrupa'da kış günleri yaşanırken Antalya'da şubatta böyle bir yarış düzenlenmesinin bisiklet endüstrisi için büyük bir şans olduğunu da sözlerine ekledi.

"Adrenalin Antalya'da yükselecek" sloganıyla düzenlenecek Antalya Bisiklet Turu'nda katılımcılar dört farklı etapta mücadele edecek.