İSTANBUL (AA) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ABD Başkanı Donald Trump'un, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ndeki Kudüs oylaması sonrasında, ABD aleyhine oy kullanan ülkeleri tehdit etmesine ilişkin, "Uluslararası diplomasi teamüllerini ayaklar altına ifadeler, ABD Başkanı Trump'ın ruh halini ortaya koyuyor." değerlendirmesinde bulundu.

ASKON Başkanı Cesur, yaptığı yazılı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nde 14 ülkenin hür iradelerini ortaya koyarak, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkent olarak tanımasından vazgeçmesini istediğini, Trump'ın tepkisinin ise ekonomik ve siyasi yönden bu ülkeleri tehdit etmek olduğunu aktardı.

Uluslararası diplomasi teamüllerini ayaklar altına ifadelerin, ABD Başkanı Trump'ın ruh halini ortaya koyduğunu ve saygınlığını da kaybettirmeye devam ettirdiğini belirten Cesur, şunları kaydetti:

"Bir Amerikan atasözünde şöyle bir ifade vardır; 'Birleşmek başlangıçtır, birliği sürdürmek gelişmedir, birlikte çalışmak başarıdır.' Maalesef Trump, bu başlangıcı yapamadığı gibi, birlikte çalışma kültürüne de saygı göstermemektedir. 'Ben ne dersem o' havasında mahallenin kabadayısı rolündedir. Bu tutumu devam ettirdiği ve bağımsız devletlerin hür iradelerine müdahale etmeyi sürdürdüğü müddetçe dost ve müttefik ülkelerini kaybetmeye, yalnızlaşmaya mahkumdur. ABD Hükümeti'ne olan güvenimiz kaybedilmeye yüz tutmuştur. Diplomasi dili ile sahada uygulamaları tamamen tezat oluşturan bir ABD yönetimi ile karşı karşıyayız. Bu bağlamda hükümetimizin ABD ile atılacak adımlara çok dikkat etmesi gerekmekte ve bunu muhataplarına hissettirmesi gerekmektedir."

Hasan Ali Cesur, "Şu ana kadar bu konuda milli ve dirayetli bir duruş sergileyen hükümetimizin bundan sonrası için de bu tavrını sürdüreceğine olan inancımız tamdır. İş dünyası olarak ABD yaptırımlarından korkmadığımız gibi olası bir durumda bunun üstesinden gelebileceğimizi de özellikle belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.