FRANKFURT (AA) - Sanayi üretimi, eylülde bir önceki aya göre Avro Bölgesi'nde yüzde 0,6, Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 0,5 azaldı.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, ortak para birimi olarak avroyu kullanan ve 19 AB üyesi ülkeden oluşan Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi, eylülde ağustos ayına kıyasla yüzde 0,6 geriledi.

Sanayi üretimi, geçen yılın eylül ayı ile kıyaslandığında yüzde 3,3 artış kaydetti. Sanayi üretimi piyasalardaki aylık beklentiyi karşılarken, yıllık yüzde 3,2’lik artış beklentisinin hafif üzerinde geldi.

28 ülkeden oluşan AB’de ise sanayi üretimi, eylülde bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,6 yükseldi.

Verinin mevcut olduğu AB ülkeleri içinde, sanayi üretiminde bir önceki aya göre en fazla azalış yüzde 6,7 ile Portekiz’de, en fazla artış ise yüzde 4,3 ile Hollanda’da kaydedildi.

Geçen yılın eylül ayına göre ise sanayi üretimi en fazla artan ülke yüzde 12,9 ile Letonya olurken, sanayi üretiminde azalış görülen tek ülke yüzde 3,1 ile İrlanda olarak belirlendi.

Avrupa’nın öncü ekonomisi Almanya’da ise sanayi üretimi, eylülde aylık bazda yüzde 1,8 azalmasına karşın yıllık bazda yüzde 3,5 artış kaydetti.