Bağcılar Belediyesinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlediği ve bu yıl 23’üncüsü yapılan Toplu Düğün Şöleni 27 çifti daha mutluluğa ulaştırdı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın kıydığı nikahla dünya evine giren çiftlerin eşyaları hayırsever iş adamları tarafından karşılandı.

Bağcılar Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen ‘Toplu Düğün Şöleni’ bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. 23’üncüsü düzenlenen etkinlikte 27 çift dünya evine girdi. Bağcılar Belediyesinin 23 yıldır sürekli olarak devam ettirdiği bu gelenekte yuva kuran çift sayısı 979’a ulaştı. Yeni evli çiftlerin beyaz eşyadan yemek takımına oturma grubundan halısına kadar tüm ihtiyaçları hayırsever iş adamları tarafından karşılandı.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda yapılan ‘Toplu Düğün Şöleni’ne AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Erdoğan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran’ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan program gelin ve damatların konfeti yağmuru altında salona girmesiyle devam etti. Protokol konuşmaları ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı 27 çiftin nikahını kıyarak aile cüzdanlarını teslim etti. Alkış tufanı arasında mutluluğu paylaşan çiftler daha sonra topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Çeyiz ihtiyaçları hayırseverler tarafından karşılandı”

Evlenecek çiftlerin eşyalarının hayırsever iş adamları tarafından karşılandığını ve bu sayede hayır konusunda yarıştıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Yaklaşık olarak bin kişiye yakın çiftimizi bugüne kadar evlendirmişiz. 16’ya yakın çeşit eşyasıyla birlikte tüm eşyalarını hayırseverlerimizin katkılarıyla yerine getiriyoruz. Bu hayırseverlerden bazıları da aramızda ve hayır konusunda yarışta bizleri daima teşvik ettiler. Kimisi dedi ki; ’ne kadar çift evlendirirsen evlendir, yüzde 10’u benden olsun.’ Diğer bir iş adamı ve büyüğümüz çiftlerimize tam altın takarak başladığı serüvende daha sonra nakit destekleriyle ne kadar kişi evleniyorsa hepsine destek olma noktasında katkıda bulundu. Başka hayırseverlerimiz de gene aynı şekilde herkes imkanı doğrultusunda bu çorbada mutlaka tuzu olsun istedi. Allah hepsinden razı olsun her zaman bizlerin yanında oldular” dedi.