Esenler’de geri dönüşümden eğitime kazandırılan defterlerin dağıtım törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Geri dönüşüm projesini; ülkemizin değişik noktalarına, beldelerine, mahallelerine,köylerine kadar yayma yükümlülüğümüz var. İnşallah Spor Bakanlığımıza bağlı Kredi Yurtlar Kurumunda 700 bin gencimizle bu dönüşüm projesini bu yıl başlatacağız. Ülkemizin geleceği adına önemli bir proje olacak" dedi.

Esenler Belediyesi, ilçedeki geri dönüşüm malzemelerinden dönüştürülen defterleri düzenlenen törenle öğrencilere dağıttı. Meraşal Fevzi Çakmak İlkokulu’nda düzenlenen programa Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Proje kapsamında tamamen atıkların ayrıştırılmasından elde edilen gelirle 9’uncu yılında 4 buçuk milyona ulaşan defterlerden 500 bini, ilçede eğitim gören yaklaşık 90 bin öğrenciye dağıtılacak. Geri dönüşümden elde edilen tekerlekli sandalyeler de engelli vatandaşlara teslim edilecek."Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda en çok pil toplayan okulların da ödüllendirildiği programda, belediye temizlik çalışanlarından oluşan "Temizlik Korosu", temizlik malzemelerinden yaptıkları özel enstrümanlarıyla mini bir konser verdi. Protokol konuşmalarının ardından sınıfları ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, öğrencilere defter dağıttı.

"Dünyanın en güçlü devleti olduğunu sanan Amerika bir fırtınaya yenildi"

Geri dönüşümün doğanın korunması adına önemli bir proje olduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,"Gençlerimizi, çocuklarımızı aydınlık yarınlara taşıyabilmek için bir taraftan eğitim öğretim mekanlarını icra ederken bir taraftan da doğa ve çevreyi korumamız gerekiyor. Doğa ve çevre korunmadığı takdirde siz ne yaparsanız yapın doğanın önüne çıkaracağı felaketlerin önüne geçmek, hangi teknolojik güce sahip olursanız olun, en güçlü dahi olsanız bazen hiç bir şey yapamadığınız anları yaşarsınız. Amerika’da 2 gün önce büyük bir kasırga tufanı oldu. Ne oldu? Dünyanın en güçlü devleti olduğunu sanan Amerika bir fırtınaya yenildi. Siz ne kadar güçlü olursanız olun hangi tankınız, hangi topunuz olursa olsun, karşınıza bir doğa felaketi çıkarsa, o doğa felaketi karşısında bazen adım atamaz hale gelirsiniz. Bunun önüne geçmenin ilk yolu doğanın ruhuna dokunmamak, onun özünü bozmamak. Bunun içinde kirlettiğimiz doğayı mümkün olduğu kadar temizlememiz gerekiyor. Geri dönüşüm çalışmaları yaparken doğanın asıl ruhunu korumak istiyoruz” dedi.

” 700 bin gencimizle dönüşüm projesini bu yıl başlatacağız”

Geri dönüşüm adına genlerle önemli bir projenin ilk adımlarının atıldığı müjdesini veren Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu,"Ülkemizin geleceği adına, israfın önlenmesi ve tasarrufun öğrenilmesi adına çok önemli , değerli proje. Ülkemizde çok daha fazla yaygınlaştırılması gereken bir proje. Ben beş yıldan beri bu projeyi başarıyla uyguladığı ve öncülük ettiği için başkanımıza teşekkür ve tebriklerimi ifade etmek istiyorum. Geri dönüşüm projesini ülkemizin değişik noktalarına, beldelerine, mahallelerine kadar yayma yükümlülüğümüz var. İnşallah Spor Bakanlığımıza bağlı kredi yurtlar kurumunda 700 bin gencimizle bu dönüşüm projesini bu yıl başlatacağız. Ülkemizin geleceği adına önemli bir proje olacak onun müjdesini de burada vermek istiyorum" dedi.

Öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Bakan Kasapoğlu,”Öğrencilerden kendisine mektup yazmalarını istedi. Mektuplara cevap yazacağını söyleyen Kasapoğlu, öğrencilere başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.