ADANA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adana'da özel halk otobüsü şoförünün hakaret ettiği öne sürülen şehit annesi Zübeyde Tura'yı telefonla arayarak, "O otobüs şoförüne yaptığının hesabı sorulacak." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, Bingöl'de 1993'te vatani görevini yaparken PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Mehmet Tura'nın annesi Zübeyde Tura ve eşi Ahmet Tura'yı merkez Sarıçam ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Koç aileyi Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ile telefonla görüştürdü.

Bakan Kaya, Zübeyde ve Ahmet Tura çiftine "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, şöyle konuştu:

"Siz, bizlere şehidimizin emanetisiniz. Biz her zaman yanınızdayız. Gerçekten çok hadsiz bir şekilde bir otobüs şoförü davranmış. Ona gereken hesabı zaten soracaklar ama ben çok üzüldüm, öncelikle onu söylemek isterim. Siz, aziz şehitlerimizin değerli emanetlerisiniz. Başımızın üstünde yeriniz var. Biz hep yanınızdayız. Bu vatan ve şehitlerimizin kıymetli aileleri bize emanettir. Sizlere hizmet etmek bizim için büyük bir onur. Ben gerçekten çok üzüldüm. O otobüs şoförüne yaptığının hesabı sorulacak."

Zübeyde Tura da Bakan Kaya'ya teşekkürlerini ileterek, "Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da bizim arkamızda. Devletimiz ve milletimiz arkamızda, o bize yeter." ifadesini kullandı.

Adana'da elindeki kartı göstererek aracına binen ve şehit annesi olduğunu belirten yolcudan 2,5 liralık ücreti isteyen özel halk otobüsü şoförü hakkında olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından inceleme başlatılmış, devlete yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren ifadeler kullandığı öne sürülen şoför gözaltına alınmıştı.