KASTAMONU (AA) - Şarkıcı Elnur Hüseynov, sokak hayvanları yararına Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde konser verdi.

Sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde konser veren Hüseynov, Türkçe, Azerice ve İngilizce şarkılar seslendirdi.

Kastamonu Belediyesi ve özel bir dil kursu tarafından organize edilen konsere katılan vatandaşların bir bölümü de köpek ve kedi maması getirdi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, burada yaptığı konuşmada, organizasyonu, sahiplenme konusunda farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Evlerde, sokaklarda ve her yerde sokak hayvanları ile birlikte yaşamanın bilinmesi gerektiğini dile getiren Babaş, onların da canlı olduğu, sevgi ve bakıma ihtiyaçları bulunduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Elnur'un iyi bir hayvansever olduğunu belirten Babaş, "Burada mühim olan sokak hayvanları ile yaşamanın ne kadar önemli olduğunu ifade edebilmek. Kastamonu Belediyesi olarak sırf gösteriş olsun diye bir şeyler yapalım demiyoruz." dedi.

Babaş, güzel bir bakımevine sahip olduklarına işaret ederek, "Türkiye'de örnek olabilecek bir bakımevimiz var. Hedefimizi daha da büyüttük. Kastamonu ilinin tamamını kapsayan geçici hayvan bakımevi kuruyoruz. Bakımevini Bakanlığın da desteği ile kısa sürede kuracağız. Nerede bakıma muhtaç hayvan varsa onlara burada bakıp sağlığına kavuşturduktan sonra yaşam alanlarına göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

Elnur Hüseynov ise hayvanları çok sevdiğini dile getirerek, "Biz insanlar bu dünyaya geldik, binalar diktik, yollar yaptık ama hayvanları düşünmedik. Bu dünyada bütün varlıklardan güçlüyüz. O nedenle onlara destek vermeliyiz. Bu dünyada onlar da yaşamalı. Onların da yeri var. Onun için iyi ki bu olayda siz de varsınız. Hayvanları rahatsız etmemek adına daha düşük sesle şarkılarımızı söyleyeceğiz." diye konuştu.

Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi Kadın Kolları üyeleri, konserin ardından Elnur Hüseynov'a Kızılay yeleği hediye etti.

Konsere çocukları ile gelen bazı vatandaşlar da konser sonrası hayvanları sevdi.