YOZGAT (AA) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Biz, Zeytin Dalı Harekatıyla Afrin bölgesinde sadece PKK/KCK/PYD/YPG-DEAŞ terör örgütleriyle değil, bu örgütlerin arkasına saklanmış, bu örgütlerin omuzlarından ateş eden karanlık güçlerle de mücadele ettik. Sadece bu terör örgütlerini değil, onların arkasına saklanan Türkiye düşmanlarını da bilumum ezdik geçtik." dedi.

Bozdağ, Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'nın 20 Ocak 2018'de başladığını anımsattı.

Milletin duası ve desteğiyle kahraman Mehmetçiklerin fedakar, cesur ve sabırlı mücadeleleriyle, şehit ve gazilerin kanlarıyla Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıya ulaştığını vurgulayan Bozdağ, "Bir dünya bu harekatın karşısındadır. Biz, Zeytin Dalı Harekatı'yla Afrin bölgesinde sadece PKK/KCK/PYD/YPG-DEAŞ terör örgütleriyle değil, bu örgütlerin arkasına saklanmış, bu örgütlerin omuzlarından ateş eden karanlık güçlerle de mücadele ettik. Sadece bu terör örgütlerini değil, onların arkasına saklanan Türkiye düşmanlarını da bilumum ezdik geçtik." değerlendirmesinde bulundu.

"Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde hem de Çanakkale ruhuyla yeni bir destan, yeni bir zafer beraber kazandık" diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, Başbakanımız, hükümetimiz, Genelkurmay Başkanımız, bölgedeki komutanlarımız, kuvvet komutanlarımız, birebir dişe diş mücadele eden Mehmetçiklerimiz ve 81 milyon aziz vatandaşımız yek vücut oldular, birlik ve dirlik oldular, birbirlerine el verdiler, dua ettiler. Netice ortadadır. Çok net bir şekilde bu birlik ve dirliğin bize kazandırdığı büyük bir zaferdir. Buradan bütün Mehmetçiklerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Bu harekata destek veren aziz milletimize gönülden teşekkür ediyorum. Allah, bu milletten de razı olsun."

(Sürecek)